Bucşaru îl aduce pe Piţurcă în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali trebuie să primească în această săptămână două milioane de euro de la patronul Unirii Urziceni, bani ce vor constitui o parte din bugetul cerut de fostul selecţioner. Dacă Bucşaru nu va reuşi să-şi achite obligaţiile, e posibil ca o serie de jucători ai Unirii, precum Galamaz, Bilaşco sau Apostol, să fie direcţionaţi către Ghencea.

Gigi Becali susţine că a rezolvat deja problema bugetului pentru noul sezon, astfel încât oficializarea numirii lui Victor Piţurcă pe banca Stelei se va face în câteva zile.

„Nu e adevărat că aş fi lefter, aşa cum am văzut că zice lumea. Spre exemplu, săptămâna asta trebuie să primesc două milioane de euro de la Mitică Bucşaru.

Uitaţi-vă pe declaraţia de avere şi o să vedeţi că am de primit, în total, cam 50 de milioane de euro, plus că mai am bani şi prin străinătate. De când am ieşit din temniţă nu mai am gândirea aia, să-mi ţin banii doar în ţara mea", a explicat latifundiarul din Pipera.

O parte dintre sumele pe care Becali le are de recuperat de la Bucşaru şi de la alţi „datornici" va fi direcţionată în conturile Stelei, urmând să reprezinte garanţia solicitată de fostul selecţioner înainte de a semna contractul cu formaţia din Ghencea.

Piţurcă şi-a făcut deja planul de achiziţii, însă, până acum, lipsa banilor l-a împiedicat să transfere câţiva jucători. „Piţi e un fel de Mourinho al României, iar Steaua îi va da posibilitatea să ajungă cât mai sus. Mi-a zis: «Eu comand, dar în patru ani scoţi banii şi ajungi în primăvara Ligii Campionilor». Păi am închis gura! Mă mai sună impresari şi îmi recomandă jucători, pun mâna pe telefon şi îl caut pe Piţi. Eu i-am zis de Râpă, el a zis că îi place mai mult Rui Duarte. De Dorel Stoica şi de Neaga nu ştiu nimic, Piţurcă nu mi-a zis", a completat finanţatorul roş-albaştrilor.

Ar trece la „executare silită"

În cazul în care Bucşaru nu va reuşi să facă rost de banii necesari pentru a-şi plăti datoriile faţă de Gigi Becali, latifundiarul s-a gândit să-i ceară în schimb mai mulţi jucători de bază ai Unirii Urziceni, care sunt agreaţi şi de Piţurcă: Galamaz, Apostol, Frunză sau Bilaşco.

"În două-trei zile, Piţi va anunţa oficial că este antrenor la Steaua. Probabil că prezentarea lui va fi peste o săptămână, când se reuneşte echipa."
Gigi Becali
finanţator Steaua

Bucşaru are şi el mari probleme

La fel ca Gigi Becali, Dumitru Bucşaru a fost şi el afectat puternic de criza financiară. Deşi i-a achitat anul trecut lui Becali o datorie de 12 milioane de euro, patronul Unirii Urziceni trebuie să-i mai plătească latifundiarului încă patru milioane.

Având mare nevoie de lichidităţi, Bucşaru (foto) s-a împrumutat în urmă cu două săptămâni la bănci cu un total de 822.575 de euro, credite pe care le-a garantat inclusiv cu o parte din acţiunile clubului ialomiţean.

„Piţi îl păstrează pe Argăseală"

Gigi Becali a afirmat că nu se pune problema ca actualul preşedinte al Stelei, Valeriu Argăseală, să fie îndepărtat din club. „Piţurcă vine ca antrenor, nu vine să-l dea pe Argăseală afară. Îşi va aduce oamenii lui în conducere, dar nu dă pe nimeni afară, să fie clar!", a precizat Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite