Brazilianul Cassio dă ora exactă în Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul a reuşit o nouă „dublă“, aseară cu Astra, ajungând la şase goluri în Liga I. 34 de minute au rezistat ploieştenii în „infernul“ din Giuleşti. Cassio, aflat în conflict cu patronul George Copos, a deschis balul pentru un scor fluviu, de 3-0.

„Dacă nu dă goluri, pleacă! Am dat 700.000 de euro pe el!", a tunat Copos la adresa lui Cassio după primele etape. „Vamă" i-a dat garanţii: „E atacant de 8-9 goluri pe sezon". Şi a avut dreptate! Cassio şi-a dat drumul la fotbal şi a ajuns deja la şase goluri pentru giuleşteni în actuala ediţie de Liga I, semn că investiţia e rentabilă.

Sud-americanul a dovedit şi aseară că e atacant de rasă şi are simţul porţii. La o centrare a lui Bozovici, brazilianul a reluat în plasă, fără preluare, şi a ridicat tribunele în aer. Iar jocul-spectacol a continuat. La faza imediat următoare, Herea i-a pus un balon pe tavă atacantului, care a majorat diferenţa.

Ploieştenii au fost ca şi inexistenţi

În extaz, Cassio l-a îmbrăţişat pe Şumudică, i-a trimis „bezele" soţiei în tribună, şi i-a mulţumit pentru încredere lui Dinu Gheorghe. Şi Copos era fericit. Mai ales că vârful său este la al treilea meci consecutiv în Giuleşti în care marchează o „dublă", după cele din partidele cu CFR Cluj şi Victoria Brăneşti. La 2-0 a venit rândul lui Spadacio să se descătuşeze. Cel mai bun fotbalist al alb-vişiniilor din ultimii doi ani şi jumătate a spart gheaţa printr-o execuţie de zile mari de la 30 de metri.

Ce a urmat? La adăpostul unui confortabil 3-0, giuleştenii au jucat pragmatic. De partea cealaltă, elevii lui Selymeş au fost ca şi inexistenţi la toate compartimentele. Singura mare ocazie a ploieştenilor s-a înregistrat de-abia în minutul 60. Strătilă i-a furat un balon lui Lazăr şi a şutat periculos, însă transversala l-a salvat pe Coman.

Telex

Becali: „Copos e un om de doi lei!". Patronul Stelei l-a luat iar în derâdere pe omologul său din Giuleşti după succesul Rapidului cu Astra: "Şi ce dacă a bătut la scor? Copos tot om de doi lei e".

Coman, titular - Bornescu, „negru" de supărare! Dani Coman a fost folosit în primul "11", după ce fostul portar al Ştiinţei a greşit cu Timişoara. Aseară, Bornescu era vizibil deranjat de decizia antrenorului Şumudică.

Rui Duarte nu a mai ajuns. Plecat în Portugalia pentru a se reface după o accidentare, fundaşul refuză să revină în ţară! În locul lui Duarte, Şumudică l-a folosit pe Candido da Costa, care şi-a făcut debutul la Rapid.

Spadacio, ce gol! În primul sezon pe care l-a petrecut în Giuleşti, mijlocaşul a marcat 16 goluri, pentru ca în sezonul 2009-2010 să puncte doar de trei ori. Aseară, brazilianul a punctat, în premieră, în acest campionat: un şut de la 30 de metri, la vinclu!

3 - 0

Rapid: Coman - Candido Costa,
M. Constantin, M. Antonio, Bozovici -
Roman (Grigorie 66), Lazăr, Spadacio,
Cesinha (Frunză 56) - Herea (Sburlea 55), Cassio. Antrenor: Marius Şumudică.


Astra: Grigore - Mihalache, L. Goian,
M. Florea, Crăciun (Oprsal 46) - Fl. Pătraşcu (Lukacs 65), Seto - Strătilă, Fatai,
V. Dinu (Paulinho 46) - Miranda.
Antrenor: Tibor Selymeş.
Goluri: Cassio 34, 36, Spadacio 42
Stadionul „Giuleşti“: 4.000
Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite