Bratu, după un an, o lună şi patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul după care Dinamo plânge din toamna lui 2008 a scos ghetele de la naftalină. A jucat ieri o repriză pentru echipa secundă, dar a fost precaut şi s-a ferit să intre în contact cu adversarii. „Câinii" încep să-şi recupereze soldaţii căzuţi la datorie. După Niculae, care s-a întors din Portugalia, de la recuperare, încă un vârf de atac este gata de reintegrare în „haită".

Chinul lui Florin Bratu a luat sfârşit. Era şi cazul. După un an, o lună şi patru zile de la accidentarea crâncenă din meciul cu CFR Cluj, din octombrie 2008, când „Bratone" şi-a „rupt" genunchiul drept, jucătorul de 29 de ani a îmbrăcat din nou tricoul roş-alb într-o partidă oficială. Florin a luat-o cu încetişorul.

A fost trimis să evolueze mai întâi pentru formaţia secundă. Ieri a jucat în prima repriză a meciului cu Dunărea Galaţi, pe care „câinii" mici l-au pierdut cu 2-0.

Aşa cum era de aşteptat, pentru un fotbalist abia ieşit din perioada de convalescenţă, Bratu nu a făcut exces de zel. A alergat exact atât cât a trebuit, cât de fapt i-au indicat şi preparatorii fizici, a făcut pressing la adversari doar atunci când a fost nevoie şi nu a intrat în clinciuri inutile. S-a văzut clar că „Bratone" nu vrea să bage periculos piciorul la minge şi are „strângeri" de inimă când începe să se aglomereze în jurul său.

Nu şi-a creat nicio ocazie de gol, dar a încercat să creeze situaţii pentru colegii săi mai tineri. Încurajat din tribună şi de o galerie care a afişat un banner cu numele şi chipul său, Bratu a ieşit de pe teren la pauză, dar asta nu înseamnă că a mers la odihnă.

image

S-a „transferat" pe terenul central, unde se antrenau colegii de la echipa „mare" şi a dat câteva ture de teren.

Florin Bratu: „Nu am uitat cum se joacă fotbal"

Lăudat şi de Ioan Andone, prezent ieri în tribune în prima repriză, lui Florin i-a revenit zâmbetul pe buze. S-a întors pe teren după o absenţă de 13 luni şi este aproape de o convocare şi la formaţia mare, însă abia din retur.

„Adevărul": Ţi-era dor să loveşti mingea într-un meci oficial?

Florin Bratu: Normal că-mi era dor, speram să vină cât mai repede acest moment, iar astăzi (n.r. - ieri) s-a întâmplat.

Poţi spune că te simţi ca un nou-născut?

Nu chiar aşa, pentru că fotbalul nu l-am uitat. Prin aceste meciuri şi prin antrenamente, sper să-mi revin cât mai repede. Eu aş putea juca şi pe finalul acestui tur, dar antrenorii vor decide când e nevoie de mine.

Vei juca la echipa mare în acest final de tur?

image

Eu îmi doresc să joc cel puţin un meci, sunt la dispoziţia antrenorilor. Vreau să revin cât mai repede la forma de dinainte de accidentare.

Prin revenirea ta şi a lui Marius Niculae, Dinamo e mai puternică?

Eu cred că da, forţa ofensivă a echipei a crescut.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite