Brandan, singurul „lup“ adevărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brandan în centru alături de Stanca
Brandan în centru alături de Stanca

E singurul fotbalist din „lotul Urziceni“ care a impresionat după ce s-a transferat de la Unirea. Cristi Tănase le-a furat ochii tuturor cu cele două reuşite care au adus victoria Stelei contra lui Maccabi Haifa.

De aceea, poate cel mai bun jucător de pe teren a trecut neobservat. Din postura de fundaş central, Pablo Brandan a reuşit două pase decisive, a fost aproape să marcheze şi, alături de Geraldo, s-a descurcat aproape impecabil în apărare.

A jucat până acum pe patru posturi

Meritul este cu atât mai mare cu cât argentinianul a evoluat pentru doar a doua oară în carieră ca stoper, asta după ce a mai fost plimbat în acest sezon pe posturile de fundaş stânga, respectiv mijlocaş central sau chiar mijlocaş stânga!

La început, aduna doar amenzi

Brandan a ajuns la Steaua de la Urziceni, „la pachet", alături de Galamaz, Apostol, Bilaşco, Onofraş şi Marinescu. „Lupii din Bărăgan" au costat patru milioane de euro, adică suma pe care patronul fostei campioane, Dumitru Bucşaru i-o datora lui Gigi Becali. La început, Brandan s-a remarcat mai mult prin scandaluri şi prestaţii dezamăgitoare.

El a „reuşit" să adune în doar câteva luni un cuantum incredibil de 35.000 de euro din amenzi primite de la Steaua pentru escapadele prin cluburi. Mai mult, în luna martie a acestui an, Pablo a petrecut în discotecă după un meci egal cu FC Vaslui (1-1) şi a fost penalizat cu 25% din contract.

La un pas să fie dat afară

În iulie, argentinianul a fost prins din nou călcând pe bec, când a sărbătorit în club egalul ruşinos de la Sibiu, cu Voinţa (1-1). Atunci, a fost „ars" la buzunar cu încă 5.000 de euro şi ameninţat că la următoarea abatere va zbura de la Steaua.

Sătulă de speculaţiile privind infidelitatea soţului, şi soţia sa, Vanessa, l-a ameninţat pe Pablo că va pleca în Argentina şi-l va lua cu ea şi pe fiul lor, Juan Pablo jr. A fost momentul de cotitură pentru jucătorul de 28 de ani. A jurat pe biblie în faţa lui Gigi Becali că se va schimba şi a renunţat la ieşirile în cluburi, petrecându‑şi timpul liber în preajma familiei. Rezultatele s-au văzut. Brandan a crescut de la un meci al altul, totul culminând cu prestaţia sa de joi.

„Generalul" îl pune la zid pe Florin Gardoş

După partida cu Maccabi, Ilie Stan a mai pierdut doi jucători. Gardoş a ieşit încă din primul minut şi e suspect de ruptură musculară, iar Tatu urmează să fie examinat de medici. Stoperul a fost pus la zid de Anghel Iordănescu. „Am semne de întrebare dacă viaţa extrasportivă a unora dintre jucătorii Stelei este controlată.

Am rămas surprins că Gardoş s-a accidentat aşa repede. Să nu credeţi că Gardoş e un jucător profesionist sută la sută. Un jucător tânăr ca Gardoş n-are voie să se accidenteze în minutul unu", a spus „Generalul".

Mihai Costea, cu roatele-n sus

Dacă fratele mai mare, Florin, a oferit una caldă şi una rece Stelei, după ce a marcat şi a fost eliminat, Mihai Costea a dezamăgit iar cu Maccabi Haifa, stând mai mult pe jos decât în picioare. Mezinul a avut din nou un joc plin de bâlbe, piedici puse de unul singur şi şuturi anemice. De altfel, imaginea reflectă forma în care se regăseşte tânărul atacant.

Mihai Costea, cu roatele-n sus

5 pase de gol a dat Brandan în acest sezon în toate competiţiile. Argentinianul a bifat 12 partide în Liga I, cinci în cupele europene şi una în Supercupa  României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite