Borcea vrea şase arbitri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Borcea
Cristi Borcea

Preşedintele dinamovist a solicitat o brigadă ca în cupele europene pentru derby-ul cu CFR Cluj de duminică, după scandalurile legate de arbitraj. Şeful Ligii, Dumitru Dragomir, a spus că s-ar putea convoca, în acest caz, Comitetul de Urgenţă.

Lui Cristi Borcea i-a ajuns zarva născută pe seama arbitrajelor de care are parte Dinamo. Formaţia antrenată de Andone a fost şi avantajată, şi dezavantajată de „fluieraşii" delegaţi de CCA la partidele „câinilor". Nu mai departe de weekendul trecut, la jocul Gaz Metan, „câinii" au primit două„calde" şi una „rece".

S-a acordat uşor penalty la intervenţia asupra lui Andrei Cristea, Scarlatache nu a fost eliminat, însă şi golul lui Trtovaci a venit în urma unui ofsaid. Dar Borcea a găsit soluţia pentru ca erorile de arbitraj să fie eliminate. Acţionarul a solicitat ca partida din Gruia să fie condusă de o brigadă formată din şase arbitri, aşa cum se întâmplă şi în Liga Europa, şi în Liga Campionilor: un central, doi asistenţi, doi adiţionali care stau lângă porţi, plus arbitrul de rezervă.

„A fost ideea mea, eu am propus aşa ceva. Astfel, ar fi bine pentru toată lumea. Greşelile de arbitraj ar fi cu mult mai puţine, spre deloc, poate. E o soluţie excelentă", a spus Borcea.

În schimb, Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, a încercat să fie ironic, afirmând că e de acord cu propunerea, doar cu condiţia ca meciul să fie arbitrat de Marian Balaci sau Istvan Kovacs, adică arbitrii care în ultima etapă au ajutat-o pe Dinamo, respectiv au dezavantajat-o pe CFR Cluj. 

Soluţia lui Mitică

Solicitarea dinamovistului nu poate fi aprobată atât de uşor, însă Dumitru Dragomir crede că se poate ajunge la o soluţie până la partida de duminică. „Comitetul Executiv trebuie să-şi dea OK-ul şi nu cred că se întruneşte. Ar mai fi o variantă: să se convoace Comitetul de Urgenţă şi totul e posibil. Meciul CFR-Dinamo s-ar putea disputa cu şase arbitri".

Preşedintele CCA o dă la întors

În urmă cu o lună şi jumătate, Vasile Avram, preşedintele CCA, a afirmat că este dispus ca la unele derby-uri să folosească sistemul cu şase arbitri.

"Am primit undă verde de la UEFA pentru a folosi arbitrii adiţionali, dar FRF ne-a spus că este criză şi că nu avem cum să-i folosim. Vom vedea pe parcurs ce va fi. Problema este doar de bani. Pentru binele nostru, vom căuta să folosim arbitri adiţionali la derby-uri chiar fără barem, chiar şi la ­Dinamo - Steaua", a spus preşedintele Avram, într-o conferinţă de presă.

Ieri, discursul şefului arbitrilor a fost total diferit. „Pentru a putea folosi brigăzi de şase arbitri, trebuie aprobarea UEFA şi nu pentru anumite meciuri, ci pentru întreaga competiţie. Trebuie să-i instruim pe arbitri, nu putem să-i utilizăm aşa deodată", a declarat Avram pentru „Adevărul".

În România există trei brigăzi care au oficiat peste hotare în sistemul cu şase arbitri. Una condusă de Cristi Balaj, alta de Alexandru Tudor şi alta de Alexandru Deaconu, care au arbitrat deja în grupele Ligii Campionilor şi  Ligii Europa.

"Sunt de acord să fie şase arbitri la meciul cu Dinamo, dar numai în condiţiile în care la centru ar fi Marian Balaci sau Istvan Kovacs."

Iuliu Mureşan
preşedinte CFR

"A fost ideea mea, eu am propus aşa ceva. Greşelile de arbitraj ar fi cu mult mai puţine, spre deloc, poate."
Cristi Borcea
preşedinte executiv Dinamo

"Ar fi o variantă: să se convoace Comitetul de Urgenţă şi totul e posibil. Meciul CFR-Dinamo s-ar putea disputa cu şase arbitri."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite