Borcea şi Badea au încins războiul rece la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Borcea (stânga) şi Nicolae Badea nu mai vorbesc aceeaşi limbă
Cristi Borcea (stânga) şi Nicolae Badea nu mai vorbesc aceeaşi limbă

Din cauza divergenţelor cu preşedintele Consiliului de Administraţie, acţionarul „câinilor“ a anunţat că va reveni în ţară abia în luna februarie a anului viitor, lăsând problemele clubului în mâinile colegului său. Dacă în ultimii ani era printre cei mai activi conducători din fotbalul românesc în mercato şi nelipsit de la cantonamentele roş-albilor, acum Borcea a lăsat clubul de izbelişte!

Neplătiţi de luni bune, jucătorii dinamovişti nu suferă doar din cauza crizei financiare, ci şi din cauza războiului rece dintre Nicolae Badea şi Cristi Borcea! Ultimul a decis, în vara lui 2010, să se distanţeze de echipă. Motivele? Dezamăgirile din ultimii doi ani, în care „câinii" au ratat titlul, dar şi divergenţele cu preşedintele Consiliului de Administraţie.

A plecat ca să se răzbune

Abandonul lui Borcea a afectat direct echipa. Banii direcţionaţi de acţionar spre club s-au împuţinat considerabil. În plus, în ultimele şase luni, Borcea a stat mai mult în SUA decât în România, astfel că toată treaba executivă i-a revenit lui Badea. A fost un fel de răzbunare a lui Borcea, care, prin absenţa sa, l-a obligat practic pe colegul său să scoată de unul singur clubul din impas. În aceste condiţii, Badea l-a numit pe Andone în funcţia de antrenor şi tot el a avut ultimul cuvânt la transferuri. Şi, desigur, tot pe umerii preşedintelui CA a căzut responsabilitatea de a le explica jucătorilor că nu prea mai sunt bani de salariile lor.



A venit ca „Mesia"

Consecinţa s-a văzut şi în clasament, dar şi în tratamentul de care au avut parte „câinii" din partea arbitrilor. Roş-albii au fost mai mult dezavantajaţi de „cavalerii fluierului". Periodic, Borcea şi-a mai făcut apariţia prin vestiar şi pe la meciuri, încercând să pară un fel de „Mesia" pentru jucători. A oferit prime la derby-uri şi a ţinut discursuri despre cât de greu este să achite salariile la timp. Le-a mai spus, totodată, fotbaliştilor că echipa este pe mâinile lui Badea. Mai nou, „câinii" au primit altă veste proastă: Borcea va sta în SUA până în februarie.

Neţoiu, mărul discordiei

Preşedintele executiv nici nu va mai merge în cantonamentul de iarnă cu echipa, aşa cum obişnuia în anii trecuţi. Ruptura Badea-Borcea s-a produs şi după ce primul a refuzat cooptarea printre acţionari a lui Gigi Neţoiu, prietenul lui Borcea. 

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite