Borcea scoate „câinii“ pe tarabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În planul lor de a „stinge“ datoria pe care Dinamo o are faţă de Florian Walter, fostul său acţionar, acum patron la „U“ Cluj, şefii „câinilor“ încearcă să-i plaseze acestuia câţiva fotbalişti. Adrian Cristea şi Claudiu Niculescu au fost propuşi la nou-promovata din Ardeal, pentru  a scăpa de returnarea creditării de 1,6 milioane de euro a finanţatorului „şepcilor roşii“.

În „Groapă", nimeni nu mai aduce bani de acasă. A recunoscut acest lucru chiar şi Cristi Borcea. De aceea, contractele şi alte cheltuieli adiministrative ale roş-albilor vor fi plătite din ce a mai rămas în conturile clubului, urmând ca, pe viitor, echipa să se autofinanţeze în funcţie de performanţe: bani de la UEFA, dacă vor fi rezultate în Liga Europei, din drepturile de televizare şi din sponsorizări.

Niculescu şi Cristea au refuzat Clujul

Plata datoriilor faţă de foştii acţionari a fost trecută la coadă. Dacă lui Vasile Turcu i s-a promis că va încasa nişte bani doar la eventuala vânzare a unor fotbalişti, lui Florian Walter de la „U" Cluj i s-a transmis că nu sunt lichidităţi şi i s-a propus, în schimb, să ia jucători de la Dinamo. Finanţatorul „şepcilor roşii" are de recuperat din „Ştefan cel Mare" 1,6 milioane de euro.

În schimbul stingerii datoriei, Borcea le-a băgat pe gât clujenilor doi jucători: Claudiu Niculescu şi Adrian Cristea. Oricum, tot dinamovistul ar ieşi în câştig, deoarece cota de piaţă a celor doi „câini", însumată, nu se apropie nici măcar de 1,5 milioane de euro. Cum nici „Prinţul" şi nici „Clau-gol" nu au ajuns în Ardeal, acţionarii roş-albilor au schimbat oferta către Walter: alţi jucători, la pachet, tot în contul acelei creditări de 1,6 milioane de euro. Problema este că patronul clujenilor nu a reuşit să convingă pe niciunul dintre elevii lui Andone să meargă la o nou-promovată, astfel că, până acum, Borcea şi Badea au rămas pe cap cu returnarea către Walter a respectivei datorii.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite