Borcea nu se mai pregăteşte de Ligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful „câinilor“ a înţeles că primele două poziţii ale clasamentului sunt departe de Dinamo şi a fixat în Antalya, împreună cu jucătorii, ca obiectiv Cupa României şi locul trei. După cinci ani de secetă, formaţia din „Ştefan cel Mare” ţinteşte câştigarea competiţiei knockout. Asta, întrucât, din cauza situaţiei actuale, titlul pare o utopie.

„Câinii" încep să revină cu picioarele pe pământ! Nu-şi mai fixează obiective măreţe, nu mai dau declaraţii de preamărire, sunt ponderaţi şi concentraţi asupra a ceea ce urmează în partea a doua a sezonului. Nici nu s-ar putea altfel din moment ce Dinamo este pe locul opt în clasament, la şapte puncte de lider, cu multe echipe în faţă care trag la titlu. Tocmai de aceea, roş-albii au decis să nu mai insiste pentru prima poziţie din Liga I, ci să lupte pentru Cupa României. Trofeu pe care „câinii" nu l-au mai câştigat din 2005.

Evoluţiile din Amicale au pus „capac"

Noua ţintă a dinamoviştilor a fost trasată de Borcea în cantonamentul din Antalya, după ce s-a sfătuit şi cu fotbaliştii. „Este mai aproape de realitate să ne gândim la Cupă", a fost concluzia generală.

Roş-albii s-au gândit să se reorienteze din mers după ce au văzut şi cum se comportă echipa în partidele de pregătire. Dinamo nu a jucat nici bine, nici dezastruos, însă, în orice caz, nu la înălţimea unei viitoare campioane a României.

Ţălnar nu a reuşit, deocamdată, să ajungă la o formulă stabilă de echipă, iar campionatul va reîncepe peste două săptămâni. Oricum, strategia este ca roş-albii să-şi menajeze titularii în partidele mai uşoare din campionat, pentru ca vedetele să fie odihnite pentru Cupă. Aici, Niculescu şi compania aşteaptă să afle numele adversarului din semifinale. În această fază a competiţiei mai sunt calificate CFR Cluj,Vaslui şi Braşov.

Rivalii s-au întărit, dar Dinamo, nu

Adevărul este că Dinamo nici nu s-a întărit foarte mult pentru a conta cu adevărat în lupta pentru câştigarea campionatului. Deocamdată, transferuri certe sunt doar Cristi Munteanu, Mărgăritescu şi Daminuţă, plus revenirile împrumutaţilor. În rest, se mai aduc jucători la probe. Asta în timp ce la Timişoara, Vaslui şi chiar Steaua au sosit nume sonore precum Contra, Costly şi fraţii Karamyan.

A venit Leonardo, e aşteptat şi Rivas

Alături de „câini" s-a antrenat, ieri, şi brazilianul Leonardo Henrique Veloso, în vârstă de 22 de ani, ultima oară în Olanda, la Willem Tilburg. Sud-americanul, om de bandă stângă, este venit în probe şi, dacă va confirma, va semna cu roş-albii. De asemenea, Dinamo a pus ochii pe spaniolul David Rivas (31 de ani), de la Betis Sevilla. Acesta ar veni pentru postul de fundaş central.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite