Bogdan Stancu, marfă pentru export

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stancu (centru) a fost greu de oprit de către Paraschiv şi ceilalţi jucători de la Urziceni, la meciul din  tur
Stancu (centru) a fost greu de oprit de către Paraschiv şi ceilalţi jucători de la Urziceni, la meciul din tur

Becali insistă ca „Motanul“ să fie folosit cât mai des, pentru că la vară vrea să-l vândă. „Voi ţine cu Steaua în partida cu Unirea. Merg pe un 3-1 pentru roş-albaştri, cu două goluri ale lui Stancu“, spunea deunăzi Ioan Becali.

Ioan Becali deţine 50% din drepturile federative ale lui Bogdan Stancu (23 de ani) şi a hotărât, împreună cu vărul Gigi Becali, să încerce să-l vândă în această vară. „L-am propus şi la Inter. Bogdan Stancu este monitorizat, dar ca să ajungă la acest nivel trebuie să muncească de două ori mai mult", a explicat Giovani.

Puţini ştiu însă că Bogdan a avut o copilărie grea. Atacantul descoperit de Mihăiţă Ianovschi provinde dintr-o familie foarte săracă din Piteşti. Mama sa lucra în trei schimburi la o fabrică de cauciuc, iar tatăl avea mari probleme cu inima.

A vrut să se lase de fotbal

Din acest motiv, Bogdan nu avea cu ce să-şi cumpere echipament, dar nici bani pentru hainele de şcoală. „Dani Coman şi Adrian Neaga au fost ca nişte îngeri pentru el. Datorită lor, Bogdan n-a dus lipsă de haine şi ghete de fotbal", a povestit Ianovschi. În 2001, Stancu a fost la un pas să renunţe la fotbal, după decesul tatălui.

„L-am adus pe sus la teren. Mi-a zis că, dacă nu l-aş fi căutat, nu ar mai fi venit niciodată la fotbal", şi-a reamintit Ianovschi. O altă cumpănă a apărut în vara lui 2006, după ce Sorin Cârţu îi prilejuise debutul în Liga I, la FC Argeş. Noul antrenor, Giuseppe Giannini, l-a exclus din lot, iar clubul din Trivale l-a pierdut apoi gratis, pentru că nu-i oferise nici măcar salariul minim pe economie în cartea de muncă!

Gigi Neţoiu l-a direcţionat la Urziceni. Dan Petrescu, ştiind că are de-a face cu un caracter dificil, îi controla până şi viaţa personală! După ce a ajuns în Ghencea, atacantul a căzut în patima jocurilor de noroc, fiind pasionat de pocher şi „păcănele".

Urziceni- Steaua
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite