Fără Bogdan Mara, UTA a câştigat primul meci amical al iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul arădean s-a dezgheţat în noul an cu un prim meci de verificare, între primele echipe ce au demarat primele pregătirea de iarnă. Reunite luni, UTA şi CS Vladimirescu au încheiat prima săptămână de antrenamente cu o partidă în care şi-au aruncat în luptă o parte dintre noile achziţii, dar şi-au şi testat jucătorii sosiţi în probe. A rezultat o confruntare deschisă, cu destule faze de poartă şi trei goluri frumoase

Fiindcă Roland Nagy e plecat în Italia pentru documentare la patru dintre grupările din Serie A, Dan Stupar a fost cel care a stat cu ochii pe „alb-roşii" şi a primit „veşti" bune de la tinerii din lot. Alexandru Miron a fost extrem de bătăios în ofensivă şi s-a aflat la capătul a 3-4 faze ale UTA-ei, Alex Capătă a marcat un gol în poarta adversă, Florin Purece a înscris şi el cu un şut frumos de la marginea careului, iar Raţ, Suslak şi chiar Cărpinişan şi-au făcut şi ei destul de bine treaba. Şi Cristi Sculici poate fi mulţumit de prestaţiile lui Sorin Leucuţa şi Andrei Purece, noutăţile de la mijlocul terenului, dar şi Homan şi Kocsis, care au asigurat banda dreaptă în repriza secundă.„Textiliştii" au început mai bine meciul, iar Ignea şi Miron i-au ceva emoţii lui Mitrea. Dar, CS Vladimirescu aavea să deschidă tabela în urma unui contraatac de manual, purtat de Rus şi finalizat de Negru. UTA a continuat să atace, însă Miron a reluat doar în transversală, cu capul, centrarea lui Nădăban. Totuşi, echipa lui Stupar a reuşit să egaleze până la pauză, prin Capătă, care a pus bine capul la centrarea perfectă a lui Gâlcă: 1-1.

„Bătrâna Doamnă" a schimbat liniile la pauză, pe teren făcându-şi apariţia şi noile achiziţii, Neagu şi Bucur, acesta din urmă făcând cuplu în atac cu tânărul Cărpinişan. Dacă Vladimirescu a ajuns rareori la poarta adversă, utiştii au pus destulă presiune pe careul advers şi, la 20 minute de la reluare, Purece a tras cu stângul la colţul scurt al porţii lui Bak: 2-1. UTA ar fi putut să-şi mărească avantajul, însă lovitura de cap a lui Bălan a fost respinsă de sub transversală de Rusu, iar Bucur a nimerit bara din doar 4 metri. Aşa, disputa s-a încheiat cu un succes la limită a echipei fanion, care, peste o săptămână, va întâlni formaţia din Szeged, iar duminică va urca la Moneasa pentru primul cantonament al iernii.

UTA: Smaranda (46 Cioară, 75 Bodea) - Calvin (46 Raţ), Pascariu (46 Matheus), Mocanu (46 Gligor, 65 Alex Gornic), Siminic (46 Neagu) - Gâlcă (46 Bălan), Muscă (46 Caldarola), Ignea (46 Fl. Purece), Nădăban (46 Suslak) - Miron (46 Cărpinişan), Capătă (46 Bucur).

CS Vladimirescu: Mitrea (46 Bak, 70 Rusu) - Dobai (46 Homan), O. Kingsley (46 J. Kingsley, 70 Ciobanu), Tudoroiu (46 Mirciov), Istin (78 Morariu) - S. Leucuţa (Kocsis), Petrescu (70 Dragu), A. Purece (46 Banilievici), Iancu (46 Andrei Gornic) - Rus (46 Homorogan), Negru (78 Banciu).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite