Caro „blindat“ cu o clauză de un milion de euro / L-au luat pe Zapata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Lopez Caro are un contract „beton“ cu echipa moldoveană. În cazul în care va fi demis, el va fi recompensat cu această sumă. Porumboiu nu are voie, tot prin contract, să-şi critice jucătorii prin intermediul canalelor mass-media. Şi Caro e bun de plată dacă va demisiona, suma fiind aceeaşi, un milion de euro.

FC Vaslui are un început slab de campionat raportat la investiţiile importante pe care le-a făcut, în această vară, finanţatorul echipei, Adrian Porumboiu. Fostul arbitru nici nu concepe ca moldovenii să nu fie campioni la finalul actualei ediţii a Ligii I. Deocamdată, trupa lui Juan Ramón Lopez Caro (47 de ani) nu numai că are doar un punct după două etape (0-2 cu Rapid şi 1-1 cu FCM Târgu-Mureş), dar nici nu joacă mare lucru. Contra nou promovatei, vineri, vasluienii au jucat haotic şi doar prin şansă au scăpat de o înfrângere ruşinoasă.

Cunoscut ca un tip temperamental, Porumboiu nu şi-a mai certat jucătorii ca altădată. De ce? Când şi-a negociat contractul (care se întinde pe durata a trei sezoane), Caro a insitat pentru o clauză prin care cerea ca nimeni din conducerea clubului să nu critice jucătorii în public. Mai mult, „galacticul" trebuie să primească, în cazul în care va fi demis, un milion de euro. Aceeaşi sumă de bani trebuie însă să o achite şi Caro dacă va decide să întrerupă unilateral contractul. În ciuda acestei tăceri tacite, atmosfera din cadrul lotului nu este deloc una bună. Divergenţele au apărut din timpul pregătirii de vară. Finanţatorul moldovenilor s-a contrat violent atunci cu spaniolul la pauza unui meci amical cu belgienii de la Gent. Milionarul i-a reproşat antrenorului că echipa joacă modest şi că nu face echipa cum trebuie.

Apoi, Porumboiu i-a luat la rost şi pe jucătorii Wesley, Costly, Kuciak, Hăiasan, Burdujan şi Cânu. Ultimii doi au fost puşi pe lista de transferări. Wesley este încă supărat pe vasluian deoarece nu a fost lăsat să plece la Steaua, iar Costly şi Kuciak se află în pregătire cu echipa a doua, având un preţ de transfer de câte un milion de euro.

Caro: „Nu sunt un magician"

Antrenorul formaţiei, Lopez Caro, spune că are nevoie de timp pentru ca echipa să fie omogenă şi să joace ceea ce-şi doreşte. „Nu există bagheta magică, totul ţine de muncă şi de dorinţa din teren a jucătorilor. În fotbal este important să mai ai şi noroc. Mai e mult de muncă. Le-am cerut jucătorilor să ţină capul sus şi să muncească şi mai mult", a spus Caro, după remiza cu Târgu-Mureş. Spaniolul a completat: „Clubul este în schimbare de mentalitate. Eu nu am fost adus la Vaslui să comentez ce face patronul, ci să-mi îndeplinesc obiectivele".

L-au luat pe Zapata

Campania de achiziţii nu s-a încheiat pentru FC Vaslui. Conducerea clubului moldovean a ajuns la un acord cu Robinson Zapata (32 de ani) fostul portar al Stelei. Pentru că nu a intrat în vederile lui Piţurcă, Zapata a primit o foaie din partea clubului prin care se poate transfera la orice echipă contra sumei de 50.000 de euro. Columbianul, care s-a antrenat de unul singur până acum, a acceptat imediat oferta lui Porumboiu, mai ales că va primi în jur de 250.000 de dolari pe sezon.

Zapata nu a fost singura opţiune a vasluienilor. Pe lista lui Caro s-a mai aflat şi Dani Coman, dar până la urmă a fost preferat ex-stelistul. Antrenorul şi-a dorit mult un portar cu experienţă, mai ales că titularul din primele două etape, Vytautas Cerniauskas nu are drept de joc în Liga Europa. Portarul naţionalei de tineret a Lituaniei a apucat să joace pentru fosta sa echipă, FK Ekranas, în tururile preliminare ale competiţei, iar Kuciak şi Hăisan au fost excluşi din lot.

Pe lângă Zapata, la Vaslui va mai ajunge şi Richard Eromoigbe (26 de ani), mijlocaş nigerian, care va fi transferat de la Warri Wolves FC. Eromoigbe. Altfel, Porumboiu a precizat ieri că este solidar cu Lopez Caro. „Este foarte greu să formezi o echipă la nivelul pe care ni-l dorim la Vaslui. Antrenorul stă zilnic câte 10-12 ore la teren, aşa că nu am ce să-i reproşez. Mai ales că el încă nu cunoaşte campionatul românesc. Nu se pune problema de o demitere. Sunt solidar cu el, pentru că am parcurs doar doi milimetri din drumul pe care ni l-am propus. Am început un proiect cu Lopez Caro şi vreau să-l ducem la capăt. După trei ani vom vedea ce a ieşit", a conchis Porumboiu. (Laurenţiu Muscalu, Cătălin Anton)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite