Blestemat de antrenori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul „Ştiinţei“ a batjocorit în timp mai mulţi tehnicieni, dar unul dintre ei nu s-a lăsat învins şi l-a „înfundat“ definitiv. Craiova a dispărut de pe harta fotbalului românesc din cauza lui Adrian Mititelu, patronul care de-a lungul timpului şi-a supus antrenorii la umilinţe incredibile.

Victor Piţurcă, unul dintre antrenorii Universităţii din „era Mititelu" dat afară cu bodyguarzii, nu s-a lăsat călcat în picioare de tupeul patronului din Bănie. Piţi l-a chemat pe fostul brutar în faţa instanţelor sportive şi a câştigat despăgubiri de 7 milioane de euro! Mititelu nu a putut răsturna decizia, iar într-o ultimă tentativă a apelat la instanţele civile, deşi era conştient că acest lucru nu îi este permis. N-a ţinut cont nici măcar de somaţiile Federaţiei şi până la urmă Ştiinţa a fost dezafiliată. Decizie savurată de toţi cei pe care Mititelu i-a umilit.

Ştefan Stoica. Mititelu nu a putut să-i rezilieze contractul din cauză că ar fi trebuit să-i plătească despăgubiri. Ca să-l facă să plece singur, Mititelu l-a pus să semneze condica de două ori pe zi.

Nicolo Napoli. A fost dat afară în două rânduri de Mititelu, prima dată pentru că a fost aproape să califice echipa în Liga Europa şi ar fi trebuit să încaseze un bonus destul de mare. Italianul a câştigat o sumă importantă la TAS, dar a renunţat la bani după ce a fost angajat pentru a doua oară. Echipa n-a mai mers însă ca în primul mandat şi a fost iar îndepărtat după cinci etape.

Eugen Neagoe. A refuzat mereu cu încăpăţânare să asculte indicaţiile tactice ale patronului, iar acest lucru l-a costat. Mititelu l-a anunţat că este dat afară prin intermediul unei emisiuni  TV. Neagoe a câştigat despăgubiri, dar a renunţat la ele după ce s-a întors la echipă ca ajutor al lui Piţurcă.

Mark Wotte. A avut un con­­­­tract bine făcut şi nu putea fi demis. Ca să-l determine să plece singur, Mititelu nu i-a mai plătit chiria, lăsându-l în stradă, i-a luat maşina de serviciu, i-a tăiat telefonul şi în­­tr-un final i-a înscenat o aventură cu două prostituate.

Eugen Trică. A condus echipa doar la un singur meci. A fost dat afară după un scandal monstru în timpul căruia s-a pus cu tacul de biliard pe maşina lui Mititelu. Motivul? Nu acceptase ca patronul să se bage peste el la echipă.

Aurel Ţicleanu. A stat pe banca Craiovei doar cinci etape. După ultimul meci, Mititelu i-a trimis următorul sms: „Eşti băiat bun, dar nu eşti compatibil cu echipa. Trebuie să pleci!". N-a primit niciun ban pentru munca depusă.

Victor Piţurcă. Începuse bine activitatea, dar Mititelu n-a putut accepta un antrenor cu personalitate. Când s-a săturat de el, l-a dat afară cu body­­guarzii. Piţi a fost avut însă un contract „beton", în care se specifica clar că trebuie să primească despăgubiri de milioane de euro dacă va fi demis.

Laurenţiu Reghecampf. Conflictul cu Mititelu a pornit de la fraţii Costea. A refuzat să-i bage la un meci întrucât şi-au comandat pizza şi papanaşi în cantonament. A fost dat afară tot cu bodyguarzii.

A pierdut 10 milioane de euro

După dezafilierea Craiovei, toţi jucătorii au devenit liberi de contract. Asta înseamnă că Mititelu suferă o pierdere financiară de aproximativ 10 milioane de euro, sumă la care e evaluată valoarea lotului „Ştiinţei". Cei mai scumpi jucători sunt: Florin Costea - două milioane de euro, Găman - două milioane de euro, Silviu Lung jr - un milion de euro, Prepeliţă - 800.000 de euro, şi Bărboianu - 700.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite