VIDEO Blatter, mereu aproape!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenia dintre Mircea Sandu şi Sepp Blatter nu mai e de mult o noutate. Ieri, inaugurarea Centrului Tehnic de la Buftea a fost, de fapt, un nou prilej pentru cei doi de a se gratula. Blatter a fost prezent şi la inaugurarea Casei Fotbalului, în anul 2002, şi a Centrului Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, în anul 2005.

„E o plăcere să fiu aici. Am început cu programul Goal, avem 208 membri afiliaţi, iar UEFA a venit şi ea cu HatTrick, dar nu are decât 53 de membri. Este un centru remarcabil pentru dezvoltarea fotbalului. Am văzut cât este de spaţios, calitatea terenurilor este bună şi m-a impresionat şi numărul de jucători care se pregătesc zilnic aici. Această bază poate fi un program-pilot pentru întreaga lume. Am mai inaugurat două lucruri în aceeaşi zi, dar nu la un asemenea nivel, cum e acest centru de la Buftea şi marele stadion", a spus Blatter despre baza întinsă pe o suprafaţă de 4,7 hectare şi care a costat 3,5 milioane de euro, 2,5 venind din partea UEFA.

Boc a primit un tricou al naţionalei

La eveniment a participat şi premierul Emil Boc. Acesta a primit din partea şefului FRF un tricou al echipei naţionale personalizat cu numele şi cifra 45, reprezentând vârsta împlinită chiar ieri. Boc nu a stat decât 20 de minute, a dezvelit plăci inaugurale alături de Blatter, care a împărţit fanioane cu sigla FIFA, dar a şi glumit cu acesta. „Am doar 16 membri ai Cabinetului şi este dificil să-i ţin împreună", în timp ce preşedintele forului mondial i-a răspuns că valorile de bază ale sportului trebuie să fie transpuse şi-n politică. Totuşi, Boc a lipsit de la turul bazei, însă Sandu şi Blatter s-au întreţinut amical pe toată durata vizitei şi au urmărit câteva minute şi meciurile care aveau loc pe cele patru terenuri. Spre finalul vizitei, Naşul a povestit cum Blatter i-a fost alături şi-n clipele grele atunci când suferea de cancer. „Aş vrea să vă deconspir ceva foarte sentimental. Când preşedintele Blatter a aflat că sunt bolnav acum doi ani, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus că îmi dă din energia sa pozitivă, câteva vorbe care m-au încurajat foarte mult pentru ceea ce a urmat în activitatea mea ulterioară, care mă ajută şi acum", a spus Sandu după care s-a îmbrăţişat cu Sepp Blatter.

Naşu' repară şi terenurile din liga a doua

Mircea Sandu a anunţat că infrastructura fotbalului românesc va fi mult îmbunătăţită, de la anul urmând să demareze un proiect pentru ligile inferioare. „Vrem să refacem toate terenurile din Liga a II-a, este vorba despre un proiect pe trei ani care va demara din 2012 şi va costa şase milioane de euro", a dezvăluit Naşu.

Blatter, legat la mâini în mafia pariurilor

Preşedintele FIFA a vorbit şi despre mafia pariurilor din fotbal, dar a anunţat că nu poate eradica sistemul: „Într-o mare familie nu poţi fi ferit de vicii şi suntem din ce în ce mai afectaţi de meciurile trucate şi pariurile ilicite. Avem sisteme de avertizare şi am început, cam de două-trei luni, să lucrăm cu Interpolul, iar de când i-am implicat, avem multe declaraţii ale organizaţiilor de tip mafiot care acţionează în Europa, iar în Grecia şi Turcia au fost mari probleme. Noi avem mâinile legate, pentru că aceşti oameni aparţin lumii criminale".

Din 2012, video pe linia porţii

Sepp Blatter a anunţat că, după şedinţa de anul viitor în care se discută modificările regulamentului, se poate introduce tehnica video pentru linia porţii. „Facem foarte multe studii tehnice pentru tehnologia liniei porţii. Sunt convins că tehnica va putea fi introdusă după şedinţa de anul viitor a International Board, dar doar atât. În lume, jumătate dintre fani sunt suporteri, jumătate sunt arbitri şi sută la sută sunt jucători de fotbal. Să lăsăm jocul să fie condus de oameni, care pot face erori, dar să încercăm să reducem numărul de greşeli prin pregătirea şi profesionalizarea arbitrilor", a spus Blatter.

„Tricolorii", la pădure

image



Înaintea partidei de aseară, dintre România şi Franţa, jucătorii lui Victor Piţurcă au ales o plimbare prin pădurea Băneasa, pentru a evita aglomeraţia traficului bucureştean. Goian şi Chiricheş, jucătorii care erau anunţaţi titulari de Victor Piţurcă pe posturile de fundaş central, au stat împreună tot timpul, discutând mai mult despre ce au de făcut în jocul cu Franţa. La un moment dat, Goian a fost abordat de o doamnă respectabilă (foto), care i-a cerut pe un ton imperativ să înscrie. De partea cealaltă, francezii s-au relaxat în Herăstrău înaintea partidei.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite