Bergodi e alesul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

Gigi Becali şi Mihai Stoica par să fi ajuns la concluzia că italianul este cea mai nimerită variantă pentru banca roş-albaştrilor. Managerul general este cel care l-a convins pe latifundiar să aducă un antrenor format în „Il Calcio”.

În condiţiile în care pista Gheorghe Hagi nu mai este de actualitate, patronul Stelei i-a dat mână liberă lui Mihai Stoica pentru alegerea unui nou antrenor. „Mihai Stoica se axează pe Italia, va discuta şi cu Cristi Chivu despre anumiţi tehnicieni de acolo", a declarat Becali. În condiţiile în care favoritul lui Meme, Marco Giampaolo, s-a înţeles deja cu Cesena, favorit pentru a o prelua pe Steaua pare a fi în acest moment Cristiano Bergodi, deşi tehnicianul s-a despărţit cu scandal de Gigi Becali în septembrie 2009.

Italianul a pregătit-o pe Modena în sezonul precedent, însă îşi doreşte neapărat să revină în Liga I. Bergodi urma să poarte aseară o ultimă discuţie cu reprezentanţii clubului din Serie B, iar săptămâna viitoare ar putea veni la Bucureşti pentru discuţiile finale. În cazul în care se înţelege cu Bergodi, latifundiarul din Pipera ar scăpa şi de litigiul pe care-l are cu acesta la TAS, pentru o datorie de 120.000 de euro.

Gentile, varianta de rezervă

Surse din anturajul italianului susţin că Bergodi va veni în Ghencea însoţit de preparatorul fizic Ionel Colonel şi de team-managerul Renzo Rossi, urmând ca stafful tehnic să fie completat cu actualii secunzi, Eugen Nae şi Gabi Caramarin. Motivul pentru care Bergodi ar fi de acord să se reîntoarcă în Ghencea este acela că, antrenând în cupele europene şi reuşind să câştige un eventual trofeu, ar putea reuşi mai uşor să-şi îndeplinească visul de a pregăti o formaţie de Serie A.

„Dacă i s-ar oferi ocazia, Cristiano ar fi de acord să se întoarcă la Steaua. Nu cred că problemele financiare dintre Cristiano şi Gigi Becali ar împiedica o eventuală colaborare", a declarat, enigmatic, Renzo Rossi. În cazul în care „pista Bergodi" nu se finalizează, oficialii roş-albaştrilor au o variantă de rezervă. Este vorba tot despre un tehnician italian, Claudio Gentile (58 de ani), care i- a fost propus Stelei de către Masimo Pedrazzini. 

''Bergodi îşi doreşte să revină în România, deoarece aici s-a format. Becali a rămas cu datorii către Cristiano, dar şi-a dat seama că a greşit.''
Bogdan Tohăneanu avocatul lui Cristiano Bergodi

8 sunt echipele pe care le-a antrenat Bergodi: Imolese, Sassuolo Calcio, FC Naţional, CFR Cluj, Rapid, Poli Iaşi, Steaua
şi Modena .

Palmaresul lui Bergodi în primul mandat la Steaua

2009-2010
În Liga I:         6    3    1    2    9-6
(etapele 1-6)
În Europa:    7    6    1    0    15-3
Total:             13    9    2    2    24-9

Liga a II-a, etapa a 30-a (ultima)

INFO
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite