Becali şi Sandu se bat pe stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată acum gazonul pe anumite porţiuni
Aşa arată acum gazonul pe anumite porţiuni

Federaţia vrea ca Steaua să nu mai joace pe „Arena Naţională“ ca să nu fie nevoită să plătească pentru un nou gazon înainte de finala Ligii Europa. În România, până şi folosirea unui stadion a ajuns subiect de scandal! „Arena Naţională“ a declanşat un război între clubul Steaua şi FRF. Motivul?

O situaţie paradoxală din cauza căreia Mircea Sandu vrea să-i gonească pe roş-albaştri de pe cel mai modern stadion al Bucureştiului.

„Arena Naţională" aparţine Primăriei Capitalei, care are interesul să se dispute cât mai multe meciuri aici astfel încât să încaseze banii din chirie. Potrivit contractului, FRF are obligaţia să plătească pentru întreţinerea gazonului, dar, în schimb, nu achită nimic atunci când naţionala joacă acolo. Interesul Primăriei se bate însă cap în cap cu cel al FRF: cât mai multe meciuri disputate pe „Arena Naţională" înseamnă o deteriorare mai rapidă a gazonului pentru schimbarea căruia FRF n-are de gând să plătească!

Tocmai de aceea, Mircea Sandu s-a folosit de o diversiune pentru ca Steaua să nu mai joace pe „Arena Naţională" decât până la finalul anului. „Naşul" vrea astfel să protejeze gazonul pentru finala Ligii Europa, care va fi găzduită de Bucureşti la 9 mai 2012. „Iarba de pe «Arena Naţională» e compromisă în partea dinspre Bulevardul Basarabia, din cauza lipsei de lumină. De aceea, UEFA ne-a transmis că ultimul meci pe care îl putem juca acolo înainte de finala Ligii Europa este amicalul cu Uruguay din 29 februarie 2012", a declarat Sandu.

Aceste afirmaţii l-au scos din sărite pe Gigi Becali. El vrea să joace în continuare pe „Arena Naţională" întrucât face încasări bune la fiecare meci. De aceea, latifundiarul s-a şi angajat să plătească schimbarea gazonului din propriul buzunar.

„Sandu ne minte ca pe nişte proşti"

„Pe Mircea Sandu îl doare că trebuie să cheltuie bani cu întreţinerea gazonului, după fiecare meci jucat de Steaua. El se erijează în proprietarul stadionului, dar noi avem contract cu Oprescu. UEFA nu ne zice unde putem juca şi când. L-aş ruga pe Sandu să nu ne mai mintă ca pe nişte proşti. Am convenit cu Primăria ca să schimbăm gazonul în martie. Se va închiria şi o instalaţie de iluminare pentru iarbă", a declarat patronul Stelei.

35.000 de euro costă închirierea „Arenei Naţionale" la capacitate completă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite