Becali îl impune pe Mihai Răduţ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răduţ (în galben) s-a luptat din greu cu masivii fundaşi olandezi
Răduţ (în galben) s-a luptat din greu cu masivii fundaşi olandezi

Patronul Stelei i-a transmis lui Lăcătuş să-l folosească titular pe tânărul mijlocaş, considerându-l viitorul „creier“ al echipei din Ghencea. Gigi Becali nu rezistă mult fără să se implice în problemele tehnice ale echipei. După ce l-a scos pe Apostol din formula de start, latifundiarul îl vrea pe Răduţ în locul său.

La Utrecht, Lăcătuş l-a preferat lângă închizătorul Ricardo pe experimentatul Angelov. Cum bulgarul a dat un randament sub aşteptări, patronul Stelei a reacţionat imediat, sărind în apărarea lui Mihai Răduţ, mijlocaşul adus de Piţurcă în Ghencea.

„La mijloc acolo e toată buba, acolo n-avem un «creier». Trebuie folosit mai mult Răduţ. Cum a intrat el, pac-pac, echipa a început să-şi dea drumul la joc, am avut mai multă fantezie, rapiditate, tehnicitate. Pe el pot să iau bani mulţi", a punctat Becali.

Dacă în campionat intenţionează să meargă pe mâna finanţatorului roş-albaştrilor, în Europa, Marius Lăcătuş vrea să-l folosească pe jucătorul de 20 de ani în spatele vârfului împins, Bogdan Stancu, asta în condiţiile în care Kapetanos şi Bilaşco sunt ineligibili, iar Surdu l-a nemulţumit pe tehnicianul stelist. „Eu îl văd pe Mihai mai degrabă ca al doilea atacant. Cred că ar da un randament mai bun acolo", a explicat „Fiara".

26 de meciuri fără victorie

După egalul din Olanda, Steaua a stabilit un nou record negativ în ceea ce priveşte participarea în cupele europene. Jucătorii din Ghencea nu au mai reuşit să câştige nicio partidă în grupele competiţiilor continentale, fie Liga Campionilor, fie în Liga Europei, de 26 de partide. Ultima victorie a roş-albaştrilor s-a înregistrat în urmă cu patru ani, la 13 septembrie 2006, la Kiev, 4-1 contra Dinamo.

Apărarea, la pământ

Mai mult, Steaua a folosit în acest sezon european mai multe variante pentru defensivă. Emeghara, Bonfim, Geraldo, Gardoş, Abrudan sau Latovlevici au reuşit însă contra-performanţa de a încasa nu mai puţin de 8 goluri în trei partide, aducând Steaua pe primul locul doi în topul celor mai slabe apărări din Liga Europei, după Gent, dar la egalitate cu alte şase echipe.

 Şi în campionat, roş-albaştrii sunt codaşi în ceea ce priveşte defensiva, primind 12 goluri în 11 partide. Toate acestea în ciuda faptului că Tătăruşanu are totuşi un sezon bun, scoţîndu-şi de multe ori echipa din impas.

Luni primesc câte 5.000 de euro

Neplătiţi de circa două luni, jucătorii din Ghencea au primit o veste bună la finalul partidei cu Utrecht, după ce d-abia îşi primiseră banii din salarii. „Sunt atât de fericit, încât o să-i transmit lui Argăseală să le bage primele de joc luni, la prima oră", a anunţat Gigi Becali.

Steliştii vor încasa bonusul pentru accederea în grupele Ligii Europa, cifrat la 5.000 de euro de om. Mai mult de-atât, dacă se vor califica în primăvara europeană, fotbaliştii vor primi încă o primă de 10.000 de euro.

Grupa K

FC Utrecht - Steaua    1-1

Napoli - Liverpool    0-0

1. Liverpool    3    1    2    0    4-1    5p
2. Napoli    3    0    3    0    3-3    3p
3. FC Utrecht    3    0    3    0    1-1    3p
4. Steaua    3    0    2    1    5-8    2p

Etapa viitoare (4 noiembrie): Steaua - FC Utrecht, Liverpool - Napoli

Pierdem accesul direct în Ligă!

Rezultatele modeste scoase de CFR Cluj şi Steaua în Liga Campionilor, respectiv Liga Europa, au dus România pe locul 14 în clasamentul intermediar al coeficienţilor UEFA pe ultimii cinci ani, pe baza căruia se face distribuţia pe ţări a echipelor de club în cupele europene.

Consecinţa? Dacă nu vom reuşi să revenim rapid în Top 13, accesul cluburilor româneşti în Liga Campionilor se va îngreuna considerabil începând cu sezonul 2012-2013.

Încotro ne îndreptăm?

2011-2012: Campioana direct în grupele Ligii, vicecampioana în preliminarii.

Este consecinţa clasării României pe locul 9 în clasamentul UEFA la finalul sezonului trecut (ierarhia şi distribuţia echipelor nu mai pot suferi modificări).

2012-2013: Campioana şi vicecampioana în tururile preliminare ale Ligii.

Doar ţările clasate pe locurile 14 şi 15 au acest privilegiu, plus locul 13 în cazul în care viitoarea câştigătoare a Ligii nu se va califica direct în grupe prin clasarea în campionatul intern.

Din 2013: Doar campioana în tururile preliminare ale Ligii, vicecampioana în Liga Europa.

România va pierde coeficientul bun din ediţia 2006-2007 (11.333) şi va aluneca în jurul poziţiei 20. Astfel, campioana Ligii I va trebui să treacă trei tururi preliminare pentru a intra în grupe.

Lupta pentru locul 13, ultimul care ar putea duce în grupele Ligii Campionilor

Pentru a avea un loc asigurat în grupele Ligii Campionilor şi în sezonul 2012-2013, este important să ne clasăm pe locul 13 la finalul actualului sezon. Calificarea depinde însă şi de condiţia ca viitoarea câştigătoare a Ligii să ajungă direct în grupe din campionatul intern.

Ţară    Coeficient  Echipe rămase / Echipe la start

12. Danemarca     28.150    2/5   
13. Belgia    25.400    3/5
14. România    25.158    2/6
15. Scoţia    24.341    1/5
16. Elveţia    23.500    3/5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite