Becali a desfiinţat şi Steaua III!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Latifundiarul din Pipera, afectat puternic de criza financiară, s-a decis să reducă tot mai drastic cheltuielile la clubul din Ghencea. După ce a operat reduceri la salariile fotbaliştilor, a înjumătăţit câştigurile angajaţilor şi a dizolvat majoritatea grupelor de juniori ale Academiei de Fotbal, Becali strânge în continuare cureaua.

Gigi Becali a decis să desfiinţeze „satelitul" Steaua III, care evolua în Liga a IV-a, la numai şapte luni de la înfiinţarea echipei! „N-are rost să ţinem atâtea echipe, e suficientă Steaua II", i-a transmis recent Becali preşedintelui Valeriu Argăseală, care s-a grăbit să retragă echipa din Seria I a Ligii a IV-a, competiţie care a început ieri. După 13 meciuri jucate, echipa antrenată de Cornel Jurcă şi Gheorghe Gigel ocupa poziţia a patra în clasament.

În august 2009, când anunţa înfiinţarea echipei Steaua III, Valeriu Argăseală susţinea că organizarea clubului roş-albastru este comparabilă cu cea existentă la Olympique Lyon. „Vom mai avea încă o echipă, care va completa proiectul Academiei de Fotbal. Echipa va fi compusă din juniori născuţi în 1992 şi 1993, precum şi doi jucători de la grupa 1991", se lăuda preşedintele Valeriu Argăseală.

Rapid III i-a luat locul

Retragerea Stelei din campionat a fost speculată imediat de George Copos, rivalul lui Gigi Becali. Pentru a-i putea legitima pe Dacian Varga şi Tibi Bălan, rapidistul a reînscris Rapid III în Liga a IV-a, unde va evolua din sezonul viitor, chiar în locul celor de la Steaua III.

Până atunci, „satelitul" giuleştenilor va juca în locul roş-albaştrilor în toate etapele din acest campionat, însă partidele vor avea un caracter amical.

Ce economii a mai făcut Gigi

- A introdus plafonul maxim de 120.000 de euro pe an la salariile jucătorilor, cu câteva excepţii, printre care şi golgheterul Kapetanos, care câştigă dublu.

- A redus cu 50% salariile tuturor angajaţilor, în frunte cu Argăseală şi Stoichiţă.

- A desfiinţat şase grupe din cadrul Academiei de Fotbal, disponibilizând, totodată, şi numeroşi antrenori din sectorul juvenil.

- A micşorat porţiile de mâncare rezervate juniorilor, care erau nevoiţi să-şi asigure singuri medicaţia şi să-şi spele echipamentul la chiuvetă, întrucât în căminul din Bulevardul Preciziei nu exista nicio maşină de spălat.

- A refuzat să mai plătească pentru cantonamentele celor de la Steaua II, care au făcut pregătirea de iarnă la stadion.

Gigi şi-a trecut în CV calificările Stelei

Latifundiarul din Pipera nu se dezminte nici când vine vorba despre pagina oficială a Parlamentului European. În CV-ul publicat, deputatul Gigi Becali a sărit destul de repede peste partea cu studiile, fiind menţionat doar Liceul „Iuliu Maniu" din Bucureşti.

La capitolul realizări, Gigi Becali şi-a trecut inclusiv cele trei calificări ale Stelei în Liga Campionilor (2006, 2007, 2008), precum şi accederea în semifinalele Cupei UEFA (2006). De asemenea, Becali se caracterizează ca fiind „investitor imobiliar", dar şi „deţinător al Crucii Episcopale, acordată în semn de recunoştinţă ca fiind cel mai recunoscut creştin al României".

De asemenea, Gigi a trecut la loc de cinste calitatea de membru fondator şi preşedinte al Consiliului Director al Fundaţiei „Pentru Dumneavoastră Doamnă", precum şi acela de membru fondator al Fundaţiei Creştine „George Becali".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite