Becali, pus la colţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspendarea de şase luni îl va împiedica pe finanţatorul Stelei să participe la Adunarea Generală a LPF în care se va discuta demiterea lui Dragomir. Războiul dintre Becali şi Dragomir şi-a consumat ieri al doilea episod. Cel care a mutat acum a fost „Corleone“. Comisia de Disciplină a LPF l-a pedepsit pe patronul roş-albaştrilor.

Şase luni de suspendare şi 150.000 de lei amendă. Aceasta este decizia pe care Comisia de Disciplină a luat-o ieri împotriva lui Gigi Becali. Motivul? Nişte declaraţii făcute de patronul Stelei la adresa lui Florin Prunea, după meciul Dinamo - Universitatea Craiova, scor 2-1, când Augustus Constantin nu a acordat un penalty pentru olteni.

„Prunea e cancerul fotbalului românesc. A început jaful cu arbitrii, iar Prunea trage toate sforile", a reacţionat, atunci, latifundiarul. Drept urmare, managerul sportiv al „câinilor" a depus un memoriu împotriva finanţatorului din Ghencea, care nu fusese judecat până acum.

Hotărârea nu are aparent decât o însemnătate mică pentru Becali, acesta având interdicţie să reprezinte clubul în mod oficial pe durata suspendării. Totuşi, această decizie are şi alte consecinţe, pe placul preşedintelui forului care a luat decizia. Patronul roş-albaştrilor nu va putea participa la Adunarea Generală a LPF, convocată chiar de el, acolo unde se va discuta problema destituirii lui Dragomir din funcţia de preşedinte.

„Am dat şpagă la comisii!"

Dintre toţi preşedinţii cluburilor din Liga I, „Corleone" se temea cel mai mult de Becali, singurul care ar fi putut creea, pe timpul şedinţei, o atmosferă ostilă actualului şef de la Ligă.

Suspendarea şi amendau l-au enervat la culme pe Gigi Becali. Oficialul Stelei s-a lansat, într-o intervenţie televizată, într-un potop de acuze şi dezvăluiri incredibile, sugerând că, de-a lungul timpului, „a avut grijă" atât de Dumitru Dragomir, cât şi membrii Comisiei de Disciplină.

„Ce comisie e asta? E circ, puşcărie, nu comisie! Ăştia-s nişte servitori de-ai lui Mitică. Pe unde mă duceam, îmi cereau toţi bani. Păi «Paţanu'» (n.r. Florin Gâtejan) a luat mereu de la mine! Ba 500 de euro, ba 300 de euro, ba 1.000 de euro, ca prieten, aşa, iar acum îmi dă amendă. Nu plătesc! Mă duc la TAS, în civil, peste tot", a spus Becali.

Mai mult, patronul din Ghencea a lăsat să se înţeleagă faptul că Dragomir a primit 100.000 de euro pentru a rezolva cazul de dopaj din 2001 în care a fost implicat Adrian Neaga. „Dacă eu dau cuiva 100.000 de euro, pentru a rezolva un caz de dopaj, e normal să mai fie obraznic? Nu spun la cine mă refer, că eu nu fac rău! De fapt, pe asta se şi bazează ei, că nu o să torn la DNA", a mai explicat Gigi.

"Eu l-am ajutat pe Gigi să fure Steaua. Aşa cum a luat-o, aşa o va şi pierde după acest scandal. Suporterii vor avea câştig de cauză."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Un nou dosar pentru GIGI

Gigi Becali s-a ales cu un nou dosar la Parchetul General în care este acuzat de instigare la mărturie mincinoasă în ceea ce îi priveşte pe hoţii care, în ianuarie 2009, i-au furat autoturismul Mercedes.

Comisia de Disciplină

Ion Neagu - preşedinte

Florin Gâtejan - vicepreşedinte

Mircea Medişeanu - membru

Sburles - membru

Constantin Coblişan - membru

Alina Ştefănescu - secretar

Gigi insinuează că Iancu a vrut să-i vândă două meciuri

Suspendarea nu este singurul avertisment pe care Becali l-a primit de la Dragomir. Considerat aliatul numărul unu al lui „Corleone", finanţatorul Timişoarei, Marian Iancu, a lansat ieri un atac asupra steliştilor.

„E timpul să studiez acest «caz Valiza». Nu e vorba de premiere, ci de corupţie acolo, pentru că nu există nici un act. O să forţez nota pentru ca Steaua să sufere din cauza rigorilor regulamentului", a spus Iancu. Declaraţia acestuia a venit după ce Dragomir menţionase că această speţă se poate rejudeca în cazul în care comisiile sunt sesizate. Becali nu l-a iertat pe patronul de pe Bega pentru aceste declaraţii, acuzându-l, voalat, pe acesta că ar fi vrut să „trântească" două meciuri contra Stelei.

„Cazul e închis de tribunal, clasat, s-a terminat! Eu zic aşa: dacă cineva îi cere pe Vali Badea şi pe Ionuţ Rada pentru a vinde un meci, iar în turul celuilalt campionat vrea 300.000 de euro pentru a «trânti» partida, e normal să mai facă pe nebunul?", a reacţionat patronul stelist.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite