Bătuţi în 180 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapidiştii au condus, dar au cedat pe final, primind două goluri în trei minute. Rapidul pe mâna lui Răzvan Lucescu pare o cu totul altă echipă.

După patru ani în afara Europei, giuleştenii joacă acum cu dezinvoltura unei trupe obişnuite cu aerul tare al competiţiilor continentale. Dar şi juniorul e altul decât la naţională. Din veşnicul persecutat, Răzvan a redevenit omul capabil să insufle curaj elevilor săi. Prima ocazie a meciului le-a aparţinut „feroviarilor". Şi cine putea să o aibă dacă nu Daniel Pancu, atacantul reinventat la 34 de ani. „Pancone" a trimis din câţiva metri peste poartă (9), însă s-a revanşat, ulterior, deviind perfect pentru „chirurgul" Alexa la primul gol al întâlnirii.

Olandezii nu s-au speriat însă de entuziasmul lui Deac şi compania. Jucătorii din Eindhoven au pus rapid mingea în mişcare şi, după ratările lui Manolev şi Wijnaldum, au reuşit imposibilul: să reducă la tăcere, preţ de câteva zeci de secunde, inimioasa galerie alb-vişinie. Bouma a pus simplu latul la centrarea din lovitură liberă a lui Strootman (42) şi s-a făcut 1-1.

După pauză, Pancu a luat-o de la capăt, cu o condiţie fizică pe care n-a avut-o probabil nici în floarea tinereţei. Idolul peluzei a orchestrat mai toate acţiunile giuleştenilor, dictând tempoul jocului. Totuşi, farmecul Rapidului nu s-ar fi simţit, dacă nu exista şi dramatism. Rui Duarte a reparat ieşirea greşită a lui Coman la un corner al lui PSV, respingând formidabil de pe linia porţii. Dar până la urmă giuleştenii au cedat. Toivonen s-a înălţat ireal în careu, reluând cu spatele, reuşind să smulgă victoria pentru PSV Eindhoven. Matavž a înscris şi el în prelungiri pentru un scor nemeritat de dur.

Telex

- Rapidiştii au pregătit o coregrafie specială. Cei 27.000 de suporteri giuleşteni au făcut o atmosferă incendiară pe „Arena Naţională". Peste 7.000 de fani au creat o coregrafie superbă din cartonaşe, mesajul „F.C.R.B" reprezentând iniţialele grupării de sub Podul Grant.
- Pancu, preferat lui Cassio. Veteranul de 34 de ani a fost folosit titular, în ciuda faptului că acuza probleme medicale.
- Alexa a intrat în istorie.  Dan Alexa a intrat în analele fotbalului drept românul care a înscris, în premieră, pe „Arena Naţională", stadion ce a costat 250 de milioane de euro.

Rapid 1
D. Coman - R. Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici - M. Roman (Teixeira 51), Alexa, Grigore - Herea (Apostol 74), Pancu (Cassio 83), Deac. Antrenor:  Răzvan Lucescu.

PSV Eindhoven 3
Isaksson - Manolev, Bouma, Marcelo, Pieters - Wijnaldum, Toivonen, Strootman - Lens (Labyad 72), Matavž, Mertens. Antrenor:  Fred Rutten.
Goluri: Alexa 28 / Bouma 42, Toivonen 89, Matavž 90+2
Stadion „Arena Naţională": 27.000
Arbitru: Fredy Fautrel (Franţa)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite