„Batem Oţelul şi mergem în Europa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă este optimist în privinţa viitorului Craiovei
Victor Piţurcă este optimist în privinţa viitorului Craiovei

Victor Piţurcă este de părere că o victorie, diseară, cu liderul Ligii I ar face ca Ştiinţa să intre în lupta pentru un loc de cupele europene. Managerul general al alb-albaştrilor consideră duelul cu Oţelul Galaţi mai important decât „dubla“ de săptămâna viitoare cu Dinamo.

Oltenii lui Victor Piţurcă vor avea parte, diseară, de un duel de foc. În Bănie vine liderul Ligii I, iar fostul selecţioner le-a cerut elevilor săi să uite de meciurile cu marea rivală Dinamo (miercuri - în cupă şi duminică - în campionat) şi să se concentreze la partida cu Oţelul.

„Cupa este foarte importantă pentru noi, dar şansele noastre în această competiţie s-au micşorat din momentul în care am picat cu Dinamo, cu care trebuie să jucăm şi la Bucureşti. De aceea, prioritar este să batem Oţelul, mai ales că nu e o echipă invincibilă. Are un grup unit, dar nu valori fotbalistice care să rezolve un meci", a precizat managerul Ştiinţei.

„Partida va fi extrem de grea pentru ambele formaţii, dar presiunea este pe umerii gălăţenilor. Dacă batem Oţelul ne putem gândi la un loc de Liga Europa", a adăugat Victor Piţurcă. Niciodată un meci cu Oţelul Galaţi nu a stârnit atâta interes în Bănie precum cel de diseară. Trupa lui Dorinel Munteanu vine la Craiova dintr-o postură inedită, cea a unei formaţii care conduce Liga I de şase etape! „Nu mă aşteptam ca Oţelul să fie pe primul loc după 13 runde", a admis managerul oltenilor.

„La Craiova a început era performanţei"

Totuşi, fanii craioveni sunt convinşi că favoriţii lor vor învinge Oţelul diseară, motiv pentru care vor umple, din nou, arena „Ion Oblemenco". „Odată cu venirea lui Victor Piţurcă, la Craiova a început o nouă eră, cea a performanţei. Se vede mâna lui Piţi, aşa că stadionul va fi plin de fiecare dată, indiferent de adversar", susţin ultraşii grupării din Bănie.

Craiova - Oţelul, 0-6 în 2005!

Doar de cinci ori au reuşit gălăţenii să câştige la Craiova, o dată la scor de tenis, 6-0! Se întâmpla în ultima etapă a sezonului 2004 - 2005, când la Ştiinţa, deja retrogradată, evoluau juniorii, grosul echipei fiind vândut de patronul Staicu la Dinamo.

Gălăţenii nu au avut milă de copiii Craiovei, conduşi atunci de Eugen Neagoe, printre care se aflau şi doi actuali jucători, Dănănae şi Stoianof. Oţelul s-a impus la Craiova şi în 2006 (scor 2-0), ultimul punct în Bănie fiind obţinut în 2008 (1-1). Sezonul trecut, în ultima etapă, Universitatea învingea trupa lui Dorinel cu 3-0 şi se salva de la retrogradare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite