Bate record după record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, Dănciulescu a urcat pe locul trei în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga I şi pe şapte în cel al apariţiilor. Acum, poate deveni golgheterul all-time al „câinilor“ în cupele europene. Atacantul de 34 de ani al lui Dinamo are şansa, în „dubla“ cu Vorskla  Poltava, să-l egaleze pe Claudiu Niculescu.

Doi dintre cei mai buni prieteni din campionatul nostru, Claudiu Niculescu şi Ionel Dănciulescu, poartă o luptă de la distanţă. „Clau-gol" a scris istorie în tricoul roş-alb, marcând de 18 ori în cupele europene şi devenind principalul golgheter al „câinilor" la acest capitol. „Corbul" a plecat lansat pe urmele amicului său. Căpitanul dinamoviştilor s-a pus pe doborât recorduri. Dacă în ce priveşte competiţia internă, Dănciulescu este „regele" detaşat al roş-albilor, fiind chiar principalul tunar în activitate al campionatului şi pe locul trei all-time (196 de goluri), în Europa, „Danciu-gol" mai are de tras. Deocamdată, se clasează pe ultima treaptă a podiumului în clasamentul celor mai buni marcatori dinamovişti în cupele europene, cu 16 reuşite. Dănciulescu trebuie să marcheze doar două goluri în „dubla" cu Poltava pentru a-l egala pe Niculescu.

„Vorbesc pe teren, nu în statistici"

Chiar dacă poate deveni golgheterul all-time al roş-albilor în Europa, Danciu a rămas rezervat în declaraţii. „Prefer să vorbesc pe teren, nu în statistici. Am mai spus-o, recordurile sunt cifre, performanţa estea cea care contează. Iar calificarea în grupele Ligii Europa este principalul obiectiv", a spus Dănciulescu.

Top marcatori dinamovişti în Europa

1. Cl. Niculescu: 18 goluri
2.Dudu Georgescu: 17
3. Ionel Dănciulescu: 16
4. Ionel Augustin, Gigi Mulţescu, Marius Niculae: 9
5. Dorin Mateuţ: 8

Despre Vorskla Poltava

- Atacantul albanez Ahmed Januzi, una dintre vedetele ucrainenilor, s-a recuperat miraculos după o accidentare şi a reluat antrenamentele în urmă cu două zile. Utilizarea sa în turul cu Dinamo rămâne însă incertă.
- Veteranul echipei este portarul-căpitan Dolhanski, care peste mai puţin de o lună va împlini 37 de ani.
- După şase etape, ocupă locul cinci în campionatul Ucrainei, cu 10 puncte.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite