Banii din Ligă salvează Galaţiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât ArcelorMittal dă semne că n-ar mai fi dispus să mai finanţeze clubul, banii care ar urma să vină de la UEFA în contul participării în Liga Campionilor vor asigura bugetul pe câţiva ani. „Nu am aruncat cu banii în această vară pe achiziţii costisitoare, pentru că, pur şi simplu, conştientizăm că există viaţă şi după Liga Campionilor“, a explicat Marius Stan.

Încă din anul înfiinţării, 1964, echipa Oţelul a fost mereu finanţată de către Combinatul Siderurgic din Galaţi, actualul Arcelor­Mittal. Deşi clubul se află la apogeu în momentul de faţă, după ce a câştigat titlul şi Supercupa României în acest an, actuala conducere a colosului industrial le-a transmis şefilor Oţelului că ar fi bine să se gândească, pe termen lung, la o altă sursă de finanţare, întrucât ArcelorMittal nu-şi mai permite să fie principalul sponsor al clubului.

Au luat doar jucători liberi de contract

„Interesul echipei de fotbal este să găsească un investitor, un partener pe termen lung pentru care fotbalul să fie parte a proiectului şi cred că cel mai bun moment este atunci când echipa este în lumina reflectoarelor", a anunţat sec managerul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall. În condiţiile în care nici administraţia locală n-a oferit niciodată mai mult de 500.000 de euro pe an, cele 17 milioane de euro pe care oficialii gălăţeni preconizează să le obţină din participarea în Liga Campionilor vor reprezenta o adevărată mină de aur pentru Oţelul. Conştient fiind că aceşti bani trebuie să asigure supravieţuirea clubului pentru câţiva ani, Marius Stan a şi evitat, în această vară, să cheltuiască bani pe achiziţii costisitoare.

La Galaţi au ajuns doar jucători liberi de contract, Ljubinkovici, Benga, Skubici, Alex Iacob, Novac, Sorin Frunză şi Chávez, dar niciunul n-a reuşit să se impună ca titular cert în angrenajul lui Dorinel Munteanu. „Am adus în principal jucători de perspectivă, n-am vrut să-i speriem pe Leo Messi, Cristiano Ronaldo sau pe cine o mai veni în toamnă prin România", a comentat Marius Stan.  În Liga Campionilor, Oţelul ar putea câştiga între 15 şi 20 de milioane de euro. Totul depinde şi de parcursul echipei, ţinând cont că UEFA premiază cu 800.000 de euro victoria şi cu 400.000 de euro remiza.

"Până acum, primeam 2,5 milioane de euro pe an de la Mittal, iar restul bugetului era obţinut din surse proprii. E clar că în viitor va trebui să ne autofinanţăm.''
Marius Stan  director general Oţelul Galaţi

"Pentru mine este cât se poate de limpede că, pe termen lung, Combinatul Siderurgic nu poate susţine singur echipa de fotbal.''
Thierry Le Gall  manager general ArcelorMittal

18 milioane de euro a încasat CFR Cluj de la UEFA pentru participarea în Liga Campionilor în sezonul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite