Banii au împărţit vestiarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele dezastruoase ale roş-albilor „pleacă“ de la cabine, acolo unde Andone nu poate să mobilizeze nişte jucători neplătiţi de două sau chiar trei luni. Unii fotbalişti sunt plătiţi la zi, însă cei mai mulţi dintre ei nu şi-au încasat banii de mai mult timp.

Dinamo are cea mai slabă apărare, 19 goluri, la egalitate cu Victoria Brăneşti, echipă aflată pe locul 16. Dar, problemele din apărare sunt de fapt ultima grijă a „Fălcosului" pentru că indiferent de ceea ce explică la antrenamente, elevii săi nu pot transpune în timpul meciurilor. Explicaţia: fotbaliştii nu pot da randament atât timp cât conturile sunt goale. Andone a discutat cu şefii despre acest aspect, Badea şi Borcea au promis că vor rezolva problema în scurt timp, dar modalitatea de plată s-a făcut selectiv. Astfel, în vestiarul „câinilor" se ştie că unii îşi primesc drepturile financiare la termen în timp ce alţii sunt „uitaţi" şi deja s-au format „bisericuţe", iar tehnicianul nu poate stăpâni un lot dezbinat.

„N'Doye e plătit la zi"

Pe lista celor aflaţi în graţiile acţionarilor sunt Marius Niculae, finul lui Borcea şi purtătorul de cuvânt al echipei în relaţia cu şefii, Ousmane N'Doye, care a ameninţat că dacă banii nu-i sunt livraţi la timp va pleca de la echipă, Adrian Cristea, considerat un jucător esenţial la mijlocul terenului şi Torje, fotbalist pe care dinamoviştii nu-şi permit să-l piardă liber dacă, neplătit, şi-ar depune memoriu.

Restul, indiferent că sunt străini sau jucători cu vechime în „Ştefan cel Mare", inclusiv Dănciulescu, stau la coadă. De aici şi disensiunile între coechipieri şi în relaţiile de joc. Faptul că la Dinamo, grupul e scindat a fost recunoscut şi de Ioan Becali, apropiat al conducătorilor. „Sunt jucătorii cărora nu poţi să le spui nimic în acest moment, de ce nu joacă sau de ce nu mor pe teren pentru că mulţi dintre ei sunt neplătiţi. Şi, în momentul în care nu sunt plătiţi e greu să le ceri maximum. N'Doye e plătit la zi, de-asta râde când iese din vestiar. Nu are restanţe, nu suferă aşa cum suferă cei crescuţi la Dinamo. El îşi ia banii şi apoi e liber să facă ce vrea", a spus Ioan Becali.

N'Doye, în roş-albastru

Senegalezul lui Dinamo s-a încălţat, la meciul cu Urziceni, cu o pereche de ghete în culori diferite: una, în roşu, alta în albastru. Ousmane N'Doye a obişnuit spectatorii de pe stadioanele din România cu diferite excentricităţi. Dacă la partida de la Tîrgu-Mureş dinamovistul de 32 de ani şi-a pus pe faţă o mască de fluture, ca o promisune pentru fiica sa în cazul în care marchează, luni seară africanul s-a remarcat la capitolul încălţăminte. Ghetele pe care le-a purat N'Doye erau în culori diferite: una în roşu, alta în albastru. Nu are nicio legătură cu Steaua, deşi senegalezul a spus la un moment dat că până şi steliştii îl iubesc. Pur şi simplu, a fost o nouă „reprezentaţie" de modă a lui Ousmane. În ciuda ruşinii de la Urziceni, jucătorul a rămas cu zâmbetul pe buze, ieşind de la vestiare cu un mare rânjet pe faţă.

Ce jucători se bucură de salariu la timp

Torje - 80.000
N'Doye - 200.000
M. Niculae - 280.000
Ad. Cristea - 70.000
Sumele sunt exprimate în euro

Nicolae Badea: „Andone rămâne"

Preşedintele roş-albilor, Nicolae Badea, a declarat ieri că indiferent de rezultatele echipei în etapele următoare, cu Oţelul Galaţi şi derby-ul cu Steaua, Ioan Andone îşi va duce mandatul până la capăt. „Ando are susţinerea mea în continuare şi nu se pune problema să părăsească echipa. Ca să vă răspund în <<două>> cuvinte, e exclus ca Andone să plece de la Dinamo, el va rămâne aici şi îşi va duce la capăt contractul", a declarat Nicolae Badea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite