Bănel, adio naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introdus pe teren în minutul 77, Nicoliţă a fost scos după numai 11 minute, deoarece n-a respectat indicaţiile tactice. Lucescu nu-l va mai convoca în viitor. Pentru Bănel Nicoliţă, ultimele zile au fost de coşmar. Piţurcă, antrenorul care îl făcuse căpitan la Steaua, a demisionat, iar la naţională a avut parte de un tratament umilitor.

Nicoliţă n-a început ca titular partida de la Istanbul, Lucescu preferându-l pe Cociş pe partea dreaptă a liniei de mijloc. De fapt, Bănel a prins lotul abia după accidentarea rapidistului Mihai Roman, pentru că altfel nu ar fi fost convocat. El a intrat totuşi pe teren în minutul 77, dar a fost înlocuit după ce turcii au înscris golul de 2-0, în locul său intrând Cristi Tănase.

Deşi s-a abţinut să facă vreun comentariu în privinţa evoluţiei stelistului, Lucescu jr a vrut să-l pedepsească pe acesta pentru faptul că a pierdut mingea neglijent, iar adversarii au declanşat un contraatac, finalizat cu gol. Antrenorul n-a mai avut răbdare să se termine jocul şi l-a scos imediat de pe teren pe Nicoliţă, fără a-i da vreo explicaţie. Dincolo de mingea pierdută cu uşurinţă de stelist, Răzvan a fost nemulţumit şi de felul în care acesta a intrat în joc şi a respectat indicaţiile tactice.

Incidentul de la Istanbul îl va determina pe selecţioner să nu mai apeleze la serviciile fotbalistului de 25 de ani, care contra Turciei a jucat a 30-a partidă la naţională.

Lucescu: „Arbitrul ne-a furat egalul"

Extrem de dezamăgit la finalul meciului, Răzvan Lucescu a sancţionat prestaţia arbitrului sârb, care a dictat un penalty imaginar. „A fost o eroare gravă şi, din păcate, plătim din nou pentru greşelile arbitrilor. Meritam un egal, dar arbitrul ni l-a furat. Vor mai fi greşeli, dar sper ca ele să fie în favoarea noastră deoarece după Ucraina am păţit-o şi în Turcia", a spus Lucescu.

Jucătorul turc spune că nu l-a minţit pe arbitru

De altfel, şi presa turcă a catalogat drept ruşinos penalty-ul din care Emre a deschis scorul, în vreme ce jucătorul implicat în duelul cu Răzvan Cociş, fundaşul Gonul, susţine că el ar fi recunoscut că n-a fost faultat. „Arbitrul m-a întrebat ce s-a întâmplat, iar eu am spus că românul a lovit mingea, iar eu piciorul lui. N-am zis că a fost sau nu penalty, ci doar ce s-a întâmplat. Mi-aş fi dorit să nu mi se întâmple mie", a declarat fotbalistul lui Fenerbahçe.

Programul României în 2010

- 3 septembrie
România - Albania
- 7 septembrie
Belarus - România
- 9 octombrie
Franţa - România
*meciurile contează pentru preliminariile EURO 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite