Bănăţenii au stricat sărbătoarea în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea a condus până în ultimele secunde, însă Zicu a înscris în prelungiri la prima partidă a Ştiinţei de la revenirea pe „Ion Oblemenco“. Craiova s-a întors în Bănie după opt luni şi opt zile de exil la Severin, însă nu a reuşit să obţină prima victorie din acest sezon.

Sub privirile lui Ilie Balaci, „camuflat" undeva la tribuna 1, alături de Nae Tilihoi, băieţii lui Ţicleanu au început curajos meciul. Cu doi debutanţi titulari în tricoul alb-albastru, puştiul de 18 ani Mihai Roman şi brazilianul David Lopes, „juveţii" i-au luat tare pe timişoreni, care aşteaptă duelul de joi cu miliardarii de la Manchester City, în play-offul Ligii Europa.

Mihai Costea, Alex Piţurcă şi Lopes l-au încercat pe rând pe Taborda, dar ­goalkeeperul bănăţenilor i-a adus în crize de nervi pe cei 17.000 de suporteri din tribune cu paradele sale. Silviu Lung jr. n-a rezistat să stea în umbră, aşa că a ieşit şi el la rampă la şuturile lui Alexa, Axente şi Curtean. Tot portarul Craiovei a fost providenţial şi în cea mai încinsă fază a primei reprize, atunci când Iliev a fost la un pas de un autogol demn de cascadorii râsului. Mingea deviată de bulgar a lovit transversala, apoi le-a revenit timişorenilor, care au încercat să-l învingă pe Lung prin Bourceanu şi Alexa.

După pauză, meciul a curs în acelaşi fel, cu oltenii la timonă. Minutul 52 a adus deschiderea scorului. Alex Piţurcă, urmărit doar de la televizor de tatăl său, Victor Piţurcă, a profitat de o mare greşeală a lui Luchin şi a tras cu sete la colţul lung. Totuşi, jucătorii lui Petrovici n-au acceptat înfrângerea. Atunci când nimeni nu se mai aştepta, Ianis Zicu a înscris în al treilea minut de prelungiri şi a stricat sărbătoarea oltenilor.

1 - 1

Univ. Craiova: Lung jr - Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă - Prepeliţă, Dilevski, Lopes - Roman (Bărboianu 59), Al. Piţurcă (Stoianof 76), M. Costea (Firţulescu 89). Antrenor: ­Aurel Ţicleanu
FC Timişoara: Taborda - Scutaru (Tameş 60), Luchin, Cisovsky, Sepsi - ­Goga (Contra 46), Bourceanu, Magera, ­Alexa, Curtean (Zicu 64) - Axente. ­Antrenor: Vladimir Petrovici
Goluri: Al. Piţurcă 53 / Zicu 90+3
Stadion „Ion Oblemenco": 17.000
Arbitru: Augustus Constantin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite