EXCLUSIV „ADEVĂRUL“ Balint: „Teama nu exista pe vremea mea. Oţelul n-are faţă de Ligă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Moldovei, Gabi Balint, se aştepta la un meci mai bun din partea Oţelului contra celor de la Benfica, recunoaşte superioritatea lusitanilor, dar spune că mentalitatea fotbaliştilor din ziua de azi ne trage în jos.

Evoluţia echipei noastre campioane în meciul de marţi seară, din Grupa C a Ligii Campionilor, contra celor de la Benfica a dezamăgit pe toată lumea. Dincolo de valoarea incontestabilă a trupei lusitane, rămâne prestaţia unei echipe, Oţelul, ce pare rătăcită într-o competiţie în care ar fi trebuit oprită la intrare. Neplăcut surprins de jocul elevilor lui Dorinel Munteanu a fost şi Gabi Balint, actualul selecţioner al reprezentativei Moldovei.
„Am văzut meciul. A fost sub nivelul unui meci obişnuit din Liga Campionilor. Sincer, mă aşteptam la mai mult din partea jucătorilor noştri. Gălăţenii au fost temători şi lipsiţi de ambiţie, mai ales în prima repriză. Dacă ar fi evoluat tot meciul aşa cum au făcut-o pe final, poate se termina meciul cu un alt scor", a spus Balint. Fostului atacant îi este ciudă pe atitudinea fotbaliştilor români, dar nu numai: „Teama nu exista pe vremea mea. Era multă ambiţie. Nu ne feream de niciun adversar, din contră, ne doream să jucăm cu echipe tari, ştiind că noi suntem cei mai buni. Acum, din păcate, nivelul a scăzut foarte mult. Din păcate, şi-n Moldova mă confrunt cu astfel de probleme".

Gazonul bun le-a fost mult mai prielnic portughezilor, decât elevilor lui Munteanu

„Oţelul a scăzut foarte mult"
Balint crede că la Oţelul sunt mult mai multe probleme: „Evoluţia lor din Liga Campionilor nu este deloc întîmplătoare, pentru că Oţelul nu mai este aceeaşi echipă din sezonul precedent. Au scăzut foarte mult. Dar, astea sunt probleme care mă depăşesc şi n-are rost să comentez. Mai ales că Dorinel este prietenul meu, fost coleg la naţională, şi-l respect".

„Sinistră, atmosfera de la meciul cu Oţelul. Sper ca la Rapid să fie altfel"

Balint n-a fost dezamăgit nu numai de jocul gălăţenilor, ci şi de atmosfera din tribune. „A fost jalnic, sinistru. Păcat. Se simte când o echipă nu joacă la ea acasă. Sper ca rapidiştii să aibă parte de o asistenţă mai numeroasă", a opinat Pele Balint.
Chestionat în legătură cu şansele Stelei, Rapidului şi Vasliuiului în Liga Europa, Balint a replicat: „Am trecut excelent peste prima etapă. Sper ca şi acum să ieşim cu cât mai multe puncte. Sp le luăm pe rând:
STEAUA. Oricum am analiza, Larnaca este sub Steaua, mai ales sub Steaua din acest moment. Roş-albaştrii trebuie să se întoarcă măcar cu un punct de acolo, dacă nu chiar cu trei.
RAPID. PSV Eindhoven este, clar, peste Larnaca, asta aşa ca să facem o comparaţie. Dar, Rapid ştie să se mobilizeze în partidele de acasă, pare capabilă să scoată un rezultat bun, deşi îi va fi foarte greu.
VASLUI. Moldovenii au evoluat excelent în primul meci, joacă acum acasă şi au şi o echipă bună. Pot obţine cele trei puncte".

„Avram n-a fost arestat degeaba"
Balint s-a ferit să comenteze prea mult despre problemele din arbitraj, mai ales că n-are elemente suficiente pe baza cărora să emită păreri: „Ceva tot este acolo, că doar nu se joacă cei de la DNA. Arbitrajul are o mare pondere în timpul derulării unui meci, mizele sunt uriaşe şi de aici, şi discuţiile".

Vasile Avram a contestat măsura arestării preventive la Curtea de Apel Bucureşti

Sceptic, în privinţa viitorului la cârma naţionalei Moldovei
Tehnicianul de 48 de ani, care a petrecut câteva zile de vacanţă în Bucureşti, va ajunge vineri la Chişinău. „Trebuie să pregătesc meciurile cu Olanda şi cu San Marino. Sper să iasă bine cu olandezii la care mă gândesc cu groază". Dezamăgirea se poate descifra din glasul lui Balint: „Este foarte greu, mai ales din perspectiva viitorului. D-aia mă gândesc serios, dacă la finalul acestor preliminarii, voi mai continua. Şi problemele nu sunt neapărat de valoare a jucătorilor, ci de selecţie, de mentalitate. Spre exemplu, la noi s-au retras doi-trei jucători din naţională şi, asta e. Aici, fiecare jucător face ce vrea. Când ţi-e lumea mai dragă spune că nu poate veni, că are meci la club. Şi nici nu-i poţi amenda sau renunţa, pentru că nivelul în Moldova este foarte jos. Spre exemplu, în aceste preliminarii, eu am rulat 50 de jucători, în timp ce Olanda, Ungaria sau Suedia, ca să mă raportez la adversarii noştri, au folosit maximum 30".
Balint spune că se poate baza doar pe 7-8 jucători: „Astea nu sunt condiţii de performanţă. De aceea, am inima îndoită în privinţa viitorului".

„În orice echipă mai sunt şi rebeli"
Balint a apreciat gestul lui Piţurcă de a-i readuce la lot pe Mutu şi pe Tamaş. „Ambii au valoare şi sunt greu de înlocuit. Mereu găseşti în echipe jucători mai puţin disciplinaţi. Aşa e peste tot. Important este să ştii să treci peste astfel de evenimente. Nu e bine să fii ranchiunos".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite