Balint: „A fost fascinant să ascult antrenori precum Del Bosque sau Capello“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala Spaniei, Madrid, a găzduit la începutul acestei săptămâni (20-22 septembrie) o întâlnire a selecţionerilor din Europa. Evident, de la întrunire n-au lipsit Răzvan Lucescu şi Gabi Balint, ultimul cel care se ocupă de destinele naţionalei Moldovei.

Gabi Balint a rămas impresionat de anvergura consfătuirilor la care au participat toţi selecţionerii naţionalelor din Europa. „Este fabulos să te întâlneşţi cu antrenori mari din lume, să ai ocazia de a împărtăşi din experienţa lor“, a spus selecţionerul Moldovei. Balint şi-a luat notiţe cu conştiinciozitate. „Am avut discuţii interesante. La un moment dat, chiar ne-am împărţit pe şase grupuri, am făcut diverse propuneri pentru a îmbunătăţi activitatea. S-a vorbit despre forţa de grup din cadrul unei echipe, dar nu în sensul pe care-l ştiam noi, adică să fie prieteni sau să iasă la masă împreună. Nu, s-a vorbit despre respectul dintre jucători, despre caracterul lor, altfel zis să existe comunicare. Oricum, am fost numai ochi şi urcehi. Am notat absolut tot“.

Dintre antrenorii prezenţi la consfătuire, Balint a stat de vorbă mai mult cu Del Bosque şi cu Michel, fostul jucător legendar şi căpitan al lui Real Madrid, actualmente director tehnic al naţionalei Spaniei. „Ambii m-au întrebat ce mai face Hagi. Le-am spus de planurile sale, de Academia pe care a făcut-o la Constanţa şi s-au bucurat. Del Bosque este un tip simpatic, neînfumurat, ai ce să vorbeşti cu el“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite