Bălan a vrut să se omoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea dramatică a lui Lucian Bălan, fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni ajuns pe drumuri, continuă. Nemaiputând suporta situaţia în care a ajuns, Bălan a înghiţit acum trei zile un pumn de medicamente, în combinaţie cu alcool, încercând să-şi pună capăt zilelor.

Din fericire, el a fost găsit la timp de nişte vecini, care l-au transportat la Spitalul din Sighetu Marmaţiei, acolo unde se află internat şi acum, la secţia Psihiatrie. „Domnul Bălan se află acum în afara oricărui pericol. Este tăcut, nu prea colaborează cu medicii, dar are deja un fan-club în rândul pacienţilor noştri", au explicat surse din cadrul spitalului.

Familia a rupt orice legătură cu el

Problemele lui Lucian Bălan au început la mijlocul anilor ‘90. Bruma de bani pe care o câştigase din fotbal s-a evaporat destul de rapid, mai ales că fostul mijlocaş n-a reuşit să confirme în antrenorat. În ultimii ani, Bălan căzuse în patima băuturii şi a jocurilor de noroc, motiv pentru care au început şi certurile în familie. Până la urmă, s-a ajuns chiar la divorţ, după o lungă perioadă în care fiul său îl „culegea" zilnic din cârciumi sau cazinouri. De atunci, familia a rupt orice legătură cu fostul mijlocaş, care a pierdut însă şi foarte mulţi prieteni, din pricină că nu-şi returna datoriile.

Piţurcă l-a reabilitat

Revenirea lui Victor Piţurcă la Steaua a însemnat o nesperată şansă de reabilitare pentru Bălan, care a fost cooptat imediat ca antrenor în cadrul Academiei de Fotbal a clubului. Visul frumos s-a terminat însă brusc pentru fostul câştigător al Cupei Campionilor, care a fost dat afară din Ghencea în urmă cu două săptămâni de către Ţiţi Dumitriu. Motivul invocat? A condus antrenamentele în stare de ebrietate şi a împrumutat circa 1.700 de lei de la mai mulţi antrenori, bani pe care nu i-a returnat niciodată. Totuşi, nu trebuie uitat nici faptul că Bălan n-a apucat să încaseze niciun salariu de la clubul din Ghencea.

"Ştiam că are un psihic puternic. Nu trebuia îndepărtat de la Steaua, dar a fost con­siderat «omul lui Piţi»."
Emeric Ienei antrenorul Stelei ‘86

"L-am vizitat pe Bălan la spital şi mi-a povestit că Argăseală şi Ţiţi Dumitriu l-au «lucrat» la Steaua!"
Gheorghe Pop patron CS Marmaţia

Cine este Lucian Bălan

- Născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti, Bălan a început fotbalul în anii ‘70, la Autobuzul. În prima ligă a debutat la 26 noiembrie 1978, în tricoul celor de la FC Baia-Mare
- A ajuns în Ghencea în 1985, club pentru care a evoluat de 102 ori în Liga I (1985-1989, 1990-1991)
- În finala Cupei Campionilor din 7 mai 1986 a fost titular datorită suspendării căpitanului Tudorel Stoica
- A evoluat doar un sezon în străinătate, la Klub Beerschot şi Real Murcia
- A jucat o singură dată la echipa naţională
- În ultimii ani a lucrat ca şi taximetrist sau ziarist în presa locală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite