Bălace: "Nu am făcut un pas înapoi prin venirea la Universitatea Craiova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Bălace
Silviu Bălace

Fundaşul echipei Universitatea Craiova, Silviu Bălace, a declarat că nu a făcut un pas înapoi în cariera sa odată cu revenirea sa la gruparea olteană, unde a fost împrumutat de către FC Vaslui, considerând că are de luat o revanşă faţă de suporteri.

"Nu ma gândesc că am făcut un pas înapoi venind de la o echipă care se lupta la titlu la una aflată pe locul 14, îmi doresc să fiu aici, mă bucur că sunt printre oltenii mei şi voi încerca, prin prestaţiile mele, să-l conving pe domnul Mititelu să mă cumpere definitiv de la Vaslui. Am fost foarte fericit când m-a sunat să vin la Craiova, chiar vorbisem cu Trică în urmă cu doua săptămâni şi pusesem ceva la cale, iar apelul domnului Mititelu m-a bucurat nespus", a spus Bălace.

Folosit pe postul de fundaş stânga, la concurenţă cu Busu, jucătorul în vârstă de 31 de ani se află încă în probe, conform afirmaţiilor antrenorului Mark Wotte, în privinţa sa urmând să se ia o decizie în această saptamână. "Am spus deja că aveam o datorie faţă de Universitatea şi cu acest gând am revenit acasă, unde m-am lansat ca jucător, să ajut echipa să scape de acest loc deloc onorant şi să termine cu bine campionatul. Sunt puţin în urmă cu pregătirea faţă de coechipieri, dar voi recupera, mai ales dacă se va amâna startul returului, aşa cum se aude, din cauza vremii", a completat Bălace.

Silviu Bălace consideră că la Universitatea Craiova vor fi promovaţi mulţi tineri, după ce echipa se va afla pe o poziţie bună în clasament. "Sunt foarte mulţi tineri, am constatat de la început acest lucru, iar noi putem să-i ajutăm cu experienţa noastră să crească. După ce vom acumula puncte suficiente pentru a fi într-o poziţie sigură în clasament, tot mai mulţi tineri vor putea face pasul către prima echipă, pentru că talentul le dă dreptul. Mă bucur că sunt mulţi olteni, de fapt cred că aceasta a şi fost ideea patronului echipei, de a avea cât mai mulţi jucători din zonă la echipa şi acesta este un lucru pozitiv", a adăugat Bălace.

Fundaşul grupării oltene a menţionat că a uitat perioada petrecută la Dinamo, unde a evoluat timp ce jumătate de sezon. "Ca oltean ştiu ce înseamnă un meci cu Dinamo, este cea mai importantă confruntare a sezonului şi în acest sens ne şi pregatim intens. Am fost şi eu la Dinamo, viaţa de fotbalist te aduce în diverse ipostaze, am uitat deja acea perioada", a precizat Bălace.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite