Bal şi scandal cu tribunele goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid şi Şahtior au arătat fotbal puţin, ucrainenii câştigând cu 2-1. Dani Coman a fost fluierat la revenirea în Giuleşti. Înjurat de suporteri, care-l vor în poartă tot pe Bornescu, Dani Coman a redebutat cu stângul pentru Rapid, primind două goluri.

Doar 3.000 de fani rapidişti au venit aseară în Giuleşti pentru a asista la amicalul cu Şahtiorul lui Mircea Lucescu. Asta în condiţiile în care intrarea generală a fost doar 5 lei.

Din acest motiv, întâlnirea, care se dorea a fi una de gală, n-a prea avut farmec deloc. La lipsa spectacolului a mai contribuit şi lipsa titularilor din ambele formaţii, plecati la nationale, astfel că Rapid şi Şahtior au arătat un fotbal modest. Doar prezenţa lui Mircea Lucescu a încins tribunele. Fostul tehnician al giuleştenilor a îndrumat la fairplay şi a ţinut ca jucătorii celor două echipe să se strângă, uniţi, pentru o poză de grup cu doar câteva secvenţe înainte de startul partidei.

„Îl luăm pe Moraes"

Giuleştenii n-au părut impresionaţi de fosta câştigătoare a Cupei UEFA şi nici de Lucescu şi au punctat pe finalul primei reprize prin Cesinha, revenit după accidentarea suferită contra Urziceniului în etapa a doua. După pauză, odată cu intarea lui Dani Coman, Şahtior a reintrat în joc. Portarul şi-a făcut un redebut de coşmar. Coman a început meciul ca rezervă a lui Bornescu, dar a fost introdus după pauză. Suporterii l-au fluierat însă pe fostul goalkeeper al Braşovului, scandând apoi numele lui Mircea Bornescu.

Coman a încasat ambele goluri. Mai întâi de la Kucher, la doar trei minute după ce intrase pe teren, şi apoi de la Willian, fără a schiţa vreun reflex. La finalul partidei cu ucrainenii, finanţatorul alb-vişiniilor a spus că-i va îndeplini antrenorului Şumudică şi cea mai mare dorinţă a momentului. „Îl vom transfera pe Moraes şi ne vom întări astfel lotul", a spus Copos. Şumudică a zis, de mai multe ori, în ultimul timp că-şi mai doreşte un singur jucător, pe atacantul de la Bistriţa.

" A fost o revenire plăcută în Giuleşti. Pentru noi era important să ne menţinem în formă. A fost un antrenament util, înainte de Liga Campionilor. "
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

" Rapid are o echipă cu jucători buni. Nu s-a simţit diferenţa de valoare dintre jucătorii mei şi cei ai lui Şumudică. "
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

1 - 2

Rapid: Bornescu - Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias - Cesinha, Grigorie, Grigore, Frunză - Spadacio, Cassio. Au mai evoluat: Coman - Dobroiu, Răduţă, Candido, Mardare.
Antrenor: Marius Şumudică.
Şahtior: Khudzhamov - Işcenko, Chiznov, Kucher, Şevciuk - Teixeira, Rodriguez, Gai, Willian - Adriano, Moreno. Au mai evoluat: Tetenko - Oparin, Yurchenko.
Antrenor: Mircea Lucescu.
Goluri: Cesinha 45 /
Kucher 48, Willian 62
Stadion „Giuleşti": 3.000
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite