Bal mascat şi circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii” au obţinut la Târgu-Mureş o victorie la scor de tenis, 6-2, însă au sfârșit prin a se certa între ei. Odihniţi după o săptămână în care nu au fost încurcaţi de cupele europene şi cu un moral „beton“ în urma victoriei cu Rapid, „câinii“ şi-au înfipt colţii într-o nou-promovată.

Dinamo şi-a făcut viaţa uşoară încă din primele zece minute, când a marcat de două ori. Gazdele au reuşit un autogol de toată frumuseţea, Topici trimiţând în poarta o minge respinsă de Dănălache, la un şut al lui Marius Niculae. „Haita" a simţit că victima este la pământ şi cu „gâtul" descoperit.

Prada a fost atacată şi de N'Doye, care a punctat cu un şut violent, sub transversală, pentru 2-0. Ousmane a sărbătorit reuşita afişând pe faţă o mască gingaşă de fluture, gest care i-a atras totuşi un cartonaş galben.

Spectacol după pauză

Gestul senegalezului a trădat şi o oarecare relaxare în jocul dinamoviştilor, care s-au văzut învingători, deşi mai erau 80 de minute până la final. Pe acest fond a venit şi penalty-ul din care elevii lui Falub au redus din diferenţă, iar Moţi a fost eliminat.

La pauză, Andone a reuşit să-şi trezească elevii, iar, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimele două etape, „câinii" au făcut spectacol în repriza secundă. Liviu Ganea şi Marius Niculae au marcat repede două goluri, dar defensiva vulnerabilă a roş-albilor nu-şi putea strica reputaţia.

Astfel, Vancea a punctat şi el, însă ultimul cuvânt l-au avut tot bucureştenii, prin Cătălin Munteanu şi Andrei Cristea. Acesta din urmă a înscris dintr-un penalty care a umbrit succesul formaţiei din „Ştefan cel Mare" şi a scos în evidenţă tensiunile din vestiarul „câinilor". 

Cristea şi N'Doye, la un pas de bătaie

La Dinamo, nici victoriile nu sunt lipsite de scandal! O fază uluitoare s-a petrecut în prelungiri, la scorul de 2-5. Andrei Cristea a obţinut un penalty, însă când se pregătea să-l execute a fost contrat de Ousmane N'Doye! Senegalezul s-a pus în faţa mingii şi a gesticulat nervos că Andone l-a desemnat pe el să bată penalty-ul.

Cristea nici n-a vrut să audă, N'Doye nu a făcut pasul înapoi, cei doi fiind chiar aproape de bătaie! Până la urmă a fost nevoie de intervenţia lui Kone, care l-a calmat pe N'Doye. Vârful „câinilor" a punctat pentru 6-2 după care a arătat obrazul colegului său! „N'Doye trebuia să bată penalty-ul, dar Cristea a luat mingea fiindcă ţinteşte titlul de golgheter. Va fi amendat pentru gestul său", a spus Andone după meci.

Penalty şi eliminare aiurea

Centralul Istvan Kovacs a dictat fără motiv penalty pentru Târgu-Mureş şi eliminare la Moţi, în minutul 27 al partidei. Reluările TV au arătat că dinamovistul, aflat în poziţie de ultim apărător, nu-şi faultase adversarul. Astfel, arbitrul din Carei a luat, într-o singură fază, două decizii greşite: n-a fost penalty, deci nici eliminarea lui Moţi nu se impunea.

Andrei Cristea:„Şi eu l-am lăsat pe N'Doye cu Sportul"

Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, s-a arătat dezamăgit de comportamentul lui Cristea, care a ţinut morţiş să bată el penalty-ul: „Andrei a greşit, trebuia să respecte decizia antrenorului, care îl desemnase pe N'Doye să bată. S-a pierdut spiritul între colegi, e păcat". „Eu l-am lăsat pe N'Doye să bată lovitura de pedeapsă cu Sportul. Era normal să mă lase şi el pe mine acum. Mi-am dorit mult să marchez", a spus explicat atacantul „câinilor". 

2-6

FCM Tg. Mureş
: Dănălache - D. Matei, Cordoş, Fl. Moldovan, Topici (Fl. Stângă 46) - Biţiş, Fl. Dan, Casquero (Vancea 59), Vagner - Stere (Veljovici 50) - Didi. Antrenor: Adrian Falub

Dinamo: Naumovski - Scarlatache, Moţi, L. Goian, Bazzi - Torje, Mărgăritescu(D. Kone 89), N'Doye, Ad. Cristea - M. Niculae (C. Munteanu 73), L. Ganea (An. Cristea 84) Antrenor:  Ioan Andone

Goluri: Fl. Dan (penalty) 30, Vancea 67 / Topici 5 (autogol), N'Doye 9, L. Ganea 53, M. Niculae 64, C. Munteanu 88, An. Cristea 90+2 (penalty)

Eliminaţi: Moţi 28, Fl. Moldovan 90+1

Stadionul „Trans-Sil": 8.000

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite