Băieţii răi din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Bozovici (dreapta) nu-şi menajează deloc adversarii pe terenul de joc
Vladimir Bozovici (dreapta) nu-şi menajează deloc adversarii pe terenul de joc

În 14 etape, arbitrii au arătat 737 de cartonaşe galbene şi 55 de cartonaşe roşii. „Adevărul“ vă dezvăluie care sunt cele mai indisciplinate echipe şi cei mai duri jucători.

Când într-o competiţie sunt mulţi bani în joc şi multe orgolii, e imposibil să nu iasă şi scântei. În plus, cum în Liga I fotbalişti tehnici precum Lucian Sânmărtean sunt din ce în ce mai puţini, se pune mare preţ pe angajament şi luptă fizică. Asta reiese dintr-o statistică a avertismentelor arătate de fluieraşi în cele 14 etape disputate până acum din sezonul 2011-2012.

Dinamo, un lider „Fair-Play"

În general, se observă numărul mare de cartonaşe galbene, o medie de şase pe meci, şi numărul la fel de mare de cartonaşe roşii, cu o medie de două pe meci. Cei mai indisciplinaţi  par a fi jucătorii din fosta Iugoslavie, care au fost de cele mai multe ori avertizaţi. Practic, la Bozovici, Perendija, Markovici şi Pavlovici se vede sângele iute a sârbilor. Dintre români, la Voicu, Pădureţu, Bunea, Grigore şi Alexa, se confirmă duritatea caracteristică „rupătorilor" de meserie din Liga I.

În ceea ce priveşte o statistică pe echipă, se observă din start disperarea târgmureşenilor de a scăpa de la retrogradare şi a rapidiştilor de a câştiga un nou titlu după nouă ani de aşteptare. Aceste două echipe sunt cele mai agresive din campionat, dar şi cele mai pedepsite de arbitrii, aşa cum reiese şi din tabelele alăturate. Surprinde lejeritatea cu care pare să joace liderul Dinamo, singura grupare din Liga I, alături de Astra Ploieşti, fără „roşu" primit până acum.

2 cartonaşe roşii sunt acordate, în medie, în fiecare partidă din primul eşalon în România.

6 cartonaşe galbene se acordă, în medie, la fiecare meci din Liga I.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite