Băiatu lu’ tata e cel mai slab!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Avram a comis 18 greşeli majore în 16 meciuri de campionat! Cu toate acestea, el a fost delegat constant de tatăl său. Marius Avram a făcut praf derby-ul CFR Cluj - FC Timişoara (1-2), disputat sâmbătă seară. A arbitrat într-o manieră greu de înţeles, greşind flagrant în ambele direcţii.

Prestaţia lui, „încununată" cu nu mai puţin de cinci erori majore, ridică încă o dată semne de întrebare asupra modului în care fiul cel mare al preşedintelui CCA, Vasile Avram, a promovat în elita arbitrajului românesc.

Clujenii nu l-au menajat deloc pe centralul bucureştean. „Eliminarea lui Bastos a fost decisivă. Sepsi nu a fost eliminat şi nici nu am primit un penalty, iar la singura fază clară de penalty am primit cartonaş roşu. Este absurd şi ciudat. Diferenţa dintre cele două echipe a fost făcută de arbitru", a spus antrenorul Alin Minteuan. 

„A interpretat fazele într-un mod inexplicabil. Au fost multe decizii greşite, dar, per total, a echilibrat greşelile. A fost o manieră ciudată de arbitraj. Penalty-ul la Cadu nu trebuia acordat, dar trebuia acordat penalty la Bastos. De golul lui Zicu nici nu mai vorbesc, a fost foarte clar că jucătorul clujean a căzut de unul singur", a spus finanţatorul Marian Iancu. 

Chiar şi Gigi Becali a intervenit pe marginea subiectului. „Dacă ar fi jucat Steaua la acest meci, aş fi intrat pe teren şi l-aş fi luat la bătaie pe arbitru", a afirmat latifundiarul din Ghencea.

Crăciunescu l-a „mitraliat" permanent

Ascensiunea lui Marius Avram este cu atât mai surprinzătoare cu cât ea s-a produs după un parcus plin de greşeli. De pildă, în actualul sezon el a comis-o grav de  18 ori! A fost însă acoperit aproape de fiecare dată. În puţinele cazuri în care nu a fost delegat, a fost desemnat să conducă meciuri internaţionale!  Ion Crăciunescu e cel mai mare critic al lui Marius Avram. Fostul mare arbitru a acuzat în dese rânduri faptul că fiul cel mare al şefului de la CCA nu merită să se numere printre cei mai buni cavaleri ai fluierului. Ultimele atacuri le-a făcut chiar în urmă cu câteva zile. 

„Nu-mi explic de ce Avram a fost delegat la 16 meciuri, iar Alexandru Tudor numai 12 meciuri, mai ales că Tudor a avut numai la 7 greşeli majore în acest sezon. Nu înţeleg cum se fac aceste delegări. Mi se pare că nu există o concordanţă între ceea ce scriu observatorii în raport şi ceea ce judecă comisiile", a spus Crăciunescu.

Acesta a reclamat şi faptul că fiul cel mare al şefului CCA a fost delegat în mod surprinzător la partide internaţionale: „Eu n-am mai auzit până acum ca un arbitru FIFA să fie delegat la meciuri amicale internaţionale interţări din primul an de când a intrat pe listă. Ce să mai înţeleagă ceilalţi? Niciunul dintre ceilalţi arbitri n-a primit asemenea cadouri. Este incredibil! Greşeşte, nu greşeşte, Avram junior arbitrează mereu. Unii arbitri sunt revoltaţi şi abia mai suportă astfel de nedreptăţi". Atacurile lansate de fostul mare arbitru se explică însă prin faptul că Ion Crăciunescu se află într-un conflict mai vechi cu tatăl lui Marius, Vasile Avram. 

În topul CCA

Ultima schimbare de la şefia CCA i-a priit din plin lui Marius Avram. De când Vasile Avram a devenit preşedinte al arbitrilor, fiul cel mare al acestuia a fost propulsat în vârful ierarhiei cavalerilor fluierului.

Dovada acestui fapt o reprezintă ultimele două anchete realizate de CCA. Marius a fost desemnat cel mai bun arbitru al anului 2009 şi a ieşit pe locul doi în clasamentul întocmit pe 2010 doar pentru că de această dată tatăl său a fost obligat să-l declare „câştigător" pe Cristi Balaj, care a ajuns să oficieze în Liga Campionilor.

"Marius Avram a sărit nişte etape! Arbitrajul nu se poate face pe ochi frumoşi. După părerea mea, la el practica e insuficientă."
Ion Crăciunescu
fost arbitru FIFA

Greşelile din acest sezon


Etapa a 3-a

Pandurii - Dinamo 2-2

Penalty gratuit dictat pentru Pandurii, după un duel în careu între Helder şi Brata.

Etapa a 5-a

Rapid - Gloria 2-0

Nu a acordat un penalty pentru Rapid, la o tragere în careu asupra lui Bozovici.

Etapa a 10-a 

Timişoara - Rapid 2-1

N-a dictat două eliminări: Burcă, intrare cu talpa pe gleznă la Herea, Lazăr l-a călcat pe Scutaru, dar a luat doar „galben".

Etapa a 11-a

Dinamo - Steaua 2-1

Nu l-a eliminat pe N'Doye în minutul 7.
Nu l-a eliminat pe Tătăruşanu (după un fault la Torje).
N-a dat penalty la Torje după un duel cu Latovlevici.
N-a dat penalty pentru Steaua la o ţinere în careu a lui Mărgăritescu la Ricardo.

Etapa a 12-a

Astra - FCM Târgu-Mureş  0-0

Gol marcat de FCM anulat greşit pentru un presupus fault în atac.

Etapa a 14-a

Timişoara - Vaslui  2-1

N-a dictat penalty pentru Timişoara în minutul 7.
L-a eliminat greşit pe Cînu (min. 42).
L-a eliminat pe Zicu pentru un fault cu cotul, dar mijlocaşul nu l-a atins pe jucătorul de la Vaslui.
Nu i-a dat al doilea galben lui Wesley.

Etapa a 20-a

CFR Cluj - Timişoara 1-2

A acordat greşit două penalty-uri, unul pentru CFR, unul pentru Timişoara.
L-a eliminat eronat pe Bastos, pentru al doilea galben, pentru simulare.
N-a acordat penalty pentru CFR la aceeaşi fază.
A anulat un gol valabil marcat de Zicu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite