Badea, „frână“ lui Borcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele roş-albilor i-a transmis colegului său că nu mai acceptă foste glorii la Dinamo. Cristi Borcea e cel care a inventat moda „repatrierilor“ în Liga I, Dinamo fiind de departe campioană în acest domeniu.

Politica de transferuri a echipei Dinamo s-a bazat, foarte mult în ultimii ani, pe readucerea în curtea clubului a mai multor fotbalişti consacraţi la echipa din Şoseaua „Ştefan cel Mare".

Metoda n-a fost agreată de toată lumea, mai ales că ea n-a dat nici randamentul scontat, dimpotrivă. Chiar una dintre fostele glorii ale clubului Dănuţ Lupu l-a criticat public pe Borcea despre care a spus că „şi-a adus toţi finii la echipă". Acum, Borcea mai are un oponent, unul mult mai puternic decât Lupu, în persoana lui Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Badea i-a comunicat lui Borcea că nu mai vrea la Dinamo jucători de peste 30 de ani, chiar dacă aceştia au „scris" istorie pentru club. Ideea a fost întărită şi de antrenorul Ioan Andone, care vrea să reconstruiască echipa în jurul tinerilor.

Borcea, care deja îi contactase pe Giani Kiriţă, pe Cosmin Contra şi pe Florentin Petre, a fost nevoit să întrerupă negocierile. Exemplul cel mai clar a fost în cazul „Piticului", care a aşteptat în zadar un telefon din partea lui Borcea.

În prezent, în lotul lui Dinamo sunt cinci jucători care s-au reîntors la echipă după ce au evoluat la alte cluburi, din Liga I sau din străinătate: Marius Niculae, Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Mărgăritescu şi Moţi.

Repatrieri marca Dinamo

Bogdan Lobonţ (32 de ani). A devenit „câine" în 2001, împrumutat de la Ajax. A revenit în 2007, după „eşecul" Fiorentina, iar anul trecut a fost luat împrumut de AS Roma. Italienii şi-au asigurat serviciile lui în vară.

Florin Bratu (30 de ani). A devenit „câine" în 2005, după experienţa FC Nantes. În 2006, a fost împrumutat la Valenciennes. În vara lui 2007, Bratu a revenit la Dinamo unde a stat până-n vară, când a semnat cu bulgarii de la Litex Lovech.

Nicolae Mitea (25 de ani). Produs al clubului Dinamo. În 2003 a fost transferat de Ajax. După cinci ani în care mai mult n-a jucat, a revenit la Dinamo (2008), dar nici aici n-a convins. În vară, Mitea a semnat cu Ionikos (liga a doua din Grecia).

Valentin Năstase (35 de ani). A devenit „câine" în 1999, transferat de la FC Argeş. În 2002 l-a luat Genoa. A revenit în 2007, dar n-a rezistat.

Marius Niculae (29 de ani). Produs al clubului Dinamo. În 2001 l-a transferat Sporting Lisabona. A revenit în vara lui 2008, de la Inverness (Scoţia). Este şi acum la Dinamo.

Claudiu Niculescu (34 de ani). A devenit „câine" în 2001. În 2002 a fost pentru un an la Genoa. A revenit în 2003, iar în 2007 l-a transferat Duisburg. În 2009 s-a consemnat a doua revenire a lui la Dinamo. În vară, „Clau-gol" a acceptat oferta lui «U» Cluj.

Gabriel Tamaş (26 de ani). A devenit „câine" în 2002 venit de la FC Braşov. În 2003 l-a cumpărat Galatasaray. A revenit în 2004 doar pentru un sezon. În 2006 a plecat la Celta Vigo. S-a reîntors la Dinamo în 2008, dar în 2009 s-a transferat la WBA, în Anglia. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite