Badea: "Dinu va fi operat peste 2-3 săptămâni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că administratorul delegat al grupării "alb-roşii", Cornel Dinu va fi operat peste 2-3 săptămâni, după ce zona de infarct va fi bine delimitată.

"Domnul Dinu nu poate primi vizite în această perioadă. Am discutat cu domnul Brănişteanu şi mi-a spus că va suferi o intervenţie chirugicală peste 2-3 săptămâni, când zona de infarct va fi bine delimitată", a spus Badea.

Oficialul grupării dinamoviste speră ca la finalul lunii august starea de sănătate a lui Cornel Dinu să-i permită acestuia să-şi reia activitatea în cadrul clubului: "Majoritatea suporterilor aşteaptă cu interes ideea continuităţii, deşi vor mai fi schimbări în intervalul de timp următor la nivelul stafului tehnic general al clubului. Personal regret că în această perioadă de început, sper că pentru un timp cât mai scurt, Cornel Dinu are probleme de sănătate şi că nu îşi poate continua activitatea, că nu poate sta aproape de staful tehnic lărgit. Sper ca starea lui de sănătate, undeva spre sfârşitul lunii august să-i permită să-şi reia activitatea".

Cornel Dinu va fi operat pe cord deschis după ce zona de infarct va fi bine delimitată şi se va stabili dimensiunea acestuia, stentul fiind o măsură provizorie, a declarat, miercuri, medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. "Pacientul se simte bine, evoluţia este favorabilă, în câteva zile va fi operat pe cord deschis, dar numai după ce zona de infarct va fi bine delimitată. Nu ştiu dacă va fi vorba de o zi, două sau o săptămână", a spus Şerban Brădişteanu.

El a precizat că Dinu a avut coronara dreaptă astupată şi "i-a fost montat un stent, dar provizoriu, dacă se poate spune aşa". "Când zona de infarct va fi bine delimitată, vom face operaţia de cord deschis", a explicat medicul.

Şerban Brădişteanu a mai spus că Dinu este în continuare la Terapie Intensivă, se simte bine, se uită la televizor şi citeşte presa. El a precizat că pe Cornel Dinu l-au vizitat soţia şi băiatul lui.

Întrebat în cât timp după operaţie Cornel Dinu şi-ar putea relua activitatea, medicul Brădişteanu a spus că în aproximativ o lună.

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat marţi dimineaţă în Clinica de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde a fost adus cu ambulanţa.

În urma investigaţiilor, medicii i-au pus diagnosticul de infarct miocardic acut.

Şerban Brădişteanu declara că, după stabilirea diagnosticului, lui Cornel Dinu i-a fost montat un stent, iar ulterior va fi supus unei intervenţii de by-pass coronarian.

Brădişteanu a arătat că infarctul s-ar fi putut produce cu 48 de ore înainte de a fi internat, ceea ce i-a determinat pe medici să nu intervină în mod direct, având şi o manifestare atipică, cu durere epigastrică şi cu probleme de stomac.

"Pacientul este la prima manifestare de acest fel", a adăugat şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite