„Baciul“ lui Găman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul oltenilor intenţionează să semneze, peste capul lui Mititelu, cu olandezii de la Vitesse Arnhem. Se pare că în spatele posibilei tranzacţii se află Gică Popescu. Fostul căpitan al tricolorilor îl cunoaşte bine pe Albert Ferrer, antrenorul batavilor, cu care a şi fost coleg în „perioada Barcelona“.

Alături de brazilianul Moraes, românul Găman este cel mai mediatizat fotbalist al momentului din Liga I.În aşteptarea deciziei comisiei LPF de a fi declarat liber de contract, fundaşul Universităţii Craiova a plecat acum trei zile în Olanda pentru a parafa o înţelegere cu cei de la Vitesse Arnhem. La aflarea veştii, Adrian Mititelu, finanţatorul oltenilor s-a enervat la culme şi a spus că jucătorul a fost furat.

Până la soluţionarea litigiului, „Adevărul" a încercat să dezlege iţele din jurul acestui scandal. Potrivit unor surse apropiate părţilor, se pare că în spatele plecării lui Găman la Arnhem stă Gică Popescu, fostul fotbalist emblematic al „juveţilor". Ipoteza are sens şi pentru că relaţiile dintre Popescu şi Mititelu au fost mereu tensionate. Nu ar fi exclus chiar ca „Baciul" să fi fost cooptat în tabăra celor care încearcă acum să-l detroneze pe Mititelu din fruntea clubului. Care este legătura dintre Popescu, Găman şi Vitesse? Tocmai antrenorul olandezilor, Albert Ferrer, fost coleg al „Baciului" din perioada în care ambii au evoluat în defensiva celor de la FC Barcelona (între 1995 şi 1997). Chiar dacă au trecut mai bine de 13 ani de atunci, cei doi au păstrat o relaţie de prietenie. În 2004, Ferrer a fost invitatul lui Popescu la meciul său de retragere. Mai mult, fostul căpitan al naţionalei şi al Barcelonei este extrem de respectat şi-n Olanda (a evoluat cinci sezoane pentru PSV Eindhoven) şi orice recomandarea de-a sa este luată imediat în seamă.

Olandezii sunt încântaţi de sosirea lui

Departe de ciondăneala tipic românească din jurul lui Găman, olandezii au fost deja impresionaţi de calităţile fotbalistului de 21 de ani. „Este un fotbalist cu un control deosebit al balonului. Pare a fi un «veteran», dă dovadă de maturitate în joc, deşi este foarte tânăr. Tot staff-ul nostru e încântat de venirea lui", a spus Ted van Leeuwen, directorul tehnic al batavilor.

Situaţia lui Valerică s-ar putea rezolva azi. La LPF este programat cel de-al doilea termen al litigiului dintre sportiv şi Universitatea Craiova. Cei de la Vitesse Arnhem au primit informaţii că fundaşul va fi declarat liber de contract şi tocmai din acest motiv l-au adus în Olanda. Dacă va primi verdictul favorabil, imediat Găman va parafa înţelegerea cu gruparea batavă.

Mititelu: „Olandezii nu ştiau de furt"

După ce site-ul oficial al lui Vittese a anunţat posibilul transfer al lui Găman, Mititelu a luat legătura cu olandezii: „Le-am spus care e situaţia jucătorului, întrucât ei nu ştiau ce furt se pune la cale. M-au întrebat cu cât sunt dispus să-l vând, iar eu le-am cerut 4,5 milioane de euro. În acest moment, există la club două oferte de patru milioane de euro pentru Găman". Finanţatorul oltenilor a „uitat" însă să le transmită oficialilor olandezi că „Ştiinţa" are interdicţie la transferuri, din cauza unor datorii neachitate.

"Nu sunt implicat în transferul lui Găman la Vitesse. Eu nu mai am nicio treabă cu fotbalul."
Gică Popescu fost fotbalist

"Găman a ajuns la Vittese prin intermediul unui român care a evoluat în campionatul Olandei."
Adrian Mititelu finanţator Univ. Craiova

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite