Avem gazon mai gros şi mai lat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început procedura de montare a noii suprafaţe de joc de pe „Arena Naţională“. Firma germană Max Bogl trebuie să termine în această dimineaţă montarea gazonului pe stadionul „Arena Naţională“.

„Câmpul de cartofi" pe care s-a jucat România-Franţa şi care a costat 80.000 de euro a fost aruncat la gunoi. După ce „iarba verde de acasă" a fost verde la meciul cu „cocoşii" doar pentru că organizatorii au vopsit-o, începând de astăzi vom avea, sau cel puţin aşa susţin reprezentanţii Primăriei, un gazon adecvat. Tirurile ce au transportat rulourile de iarbă spre stadion au parcat în faţa arenei în jurul orei 8 dimineaţa. Gazonul a venit din Olanda şi a fost transportat în interiorul bazei imediat. Muncitorii s-au apucat de treabă foarte repede, pentru că UEFA a atras atenţia că, dacă nu va fi montată în 48 de ore de la descărcare, iarba se va deteriora. La primele ore ale dimineţii intraseră în ţară numai trei tiruri cu rulouri. Până aseară, era aşteptat şi convoiul cu restul de 21 de maşini.

Primul meci: Oţelul - Benfica

Primul meci care se va disputa pe Arena Naţională este cel dintre Oţelul şi Benfica Lisabona, din grupele Ligii Campionilor, de marţea viitoare. Iarba care s-a pus începând de ieri este la o calitate superioară celei care a fost aruncată: are o lăţime de 2 metri (spre deosebire de cea veche, de 1,2 metri) şi o grosime de 5 centimetri (în comparaţie cu cel vechi, de 3 centimetri). Gazonul şi întreaga operaţiune costă 200.000 de euro. Oricum, UEFA stă cu ochii pe noi şi este gata să „alunge" şi meciul gălăţenilor în altă parte, dacă firma Max Bogl nu respectă următoarele îndatoriri:

- instalarea noului gazon până astăzi, 16 septembrie;
- achiziţionarea unor surse suplimentare de lumină necesare gazonului;
- anularea oricăror partide care ar afecta lucrările de modernizare necesare în primăvara lui 2012;
- luarea în considerare a înlocuirii cu un alt gazon, în cazul în care obiectivele nu pot fi îndeplinite;
- renovarea gazonului sub atentă supraveghere;
- monitorizare intensă şi, în caz de nevoie, angajarea full time a unui staff specializat. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite