Autoexecuţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadu (dreapta) a deschis scorul cu o lovitură de cap, însă apoi a înscris şi în poarta noastră
Cadu (dreapta) a deschis scorul cu o lovitură de cap, însă apoi a înscris şi în poarta noastră

Autogolurile lui Cadu şi Panin i-au îngropat pe clujeni, după ce CFR reuşise să deschidă scorul pe terenul lui Bayern. În final, nemţii ne-au bătut cu 3-2. Pe un Stadion Allianz-Arena arhiplin, oamenii lui „Sorinaccio“ au început meciul convinşi că pot da lovitura în faţa finalistei Ligii din sezonul trecut.

Îmbrăcaţi într-un echipament ce aducea mai degrabă aminte de Napoli ori de răposata FC Naţional, clujenii au pus în scenă aceeaşi partitură care i-a adus lui Cârţu victoria cu Basel şi cu care erau să dea lovitura la Roma: posesia a fost cedată deliberat şi s-a încercat să se dea lovitura pe contraatac.

Prima ocazie adevărată i-a aparţinut lui Piccolo, dar italianul a trimis peste poartă, din numai doi metri, o centrare excelentă venită din piciorul conaţionalului De Zerbi. Apoi, acelaşi De Zerbi a executat magistral o lovitură liberă, iar Cadu a reluat în plasă de lângă Timoşciuk.

Germanii erau reduşi la tăcere! Dar visul frumos a ţinut doar câteva minute. Tot Cadu a fost cel care şi-a readus echipa cu picioarele pe pământ, după ce a deviat în propria poartă şutul lui Kroos.

Panin, în istoria lui Bayern

Autogolul le-a turnat plumb în ghete celor din apărarea campioanei României, pentru că, în numai câteva momente, clujenii, amabili,
le-au făcut un nou cadou gazdelor: Panin l-a învins şi el pe Stăncioiu, permiţân-du-le nemţilor să celebreze golul cu numărul 700 în cupele europene.

Şi totuşi, românii puteau intra la cabine cu un 2-2 dacă ivorianul Lacina Traore ar învăţa să şi înscrie, nu doar să dea în bară, aşa cum a făcut-o la Roma şi în finalul primei reprize de aseară.

Alert s-a început şi la reluare, dar norocul a fost însă tot cu nemţii! Mario Gomez  a dat gol cu largul concurs al lui Stăncioiu şi Cadu, iar meciul părea închis. N-a fost de acord argentinianul Culio, care a mai adus puţină adrenalină pe final. Clujenii au pus presiune pe Bayern, însă „maşinăria bavareză" nu s-a clătinat la atacurile disperate ale lui Bjelanovici şi Cadu.

Pe lângă jocul curajos al echipei noastre, mai există o parte bună: Roma a luat bătaie acasă de la Basel, iar Clujul e la egalitate de puncte cu italienii şi cu elveţienii la jumătatea grupei, iar calificarea încă se joacă!

Bayern München 3

Butt - Lahm, Timoşciuk, Badstuber, Pranjic - Ottl, Schweinsteiger (Braafheid 79) - Hamit Altintop, T. Muller, Kroos - Gomez. Antrenor: Louis van Gaal.

CFR Cluj 2

Stăncioiu - Panin, Cadu, Piccolo, Rada - Bastos (Hora 56), Kivuvu, E. Dică, Culio - De Zerbi, Traore (Bjelanovici 76). Antrenor: Sorin Cârţu.

Goluri: Cadu 32 (aut.), Panin 37 (aut.), Gomez 77 / Cadu 28, Culio 86

Stadionul Allianz Arena: 64.000

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

Telex

Cadu, al doilea autogol în Ligă. Căpitanul clujenilor a marcat de trei ori în Liga Campionilor, dar, din păcate, de două ori în propria poartă. În afara golului şi autogolului de aseară, Cadu a înscris şi în meciul de la Bordeaux, de acum doi ani, dar tot în plasa CFR-ului.

1.500 de români în tribune. Suporterii clujenilor au venit în număr mare la meci, în tribunele Allianz Arena fiind peste 1.500 de fani ai campioanei. Aceştia s-au făcut auziţi încă dinaintea meciului, la ieşirea jucătorilor din Gruia la încălzire, atunci când au şi fost aplaudaţi de suporterii lui Bayern.

Au reparat gazonul înainte de meci. Cu doar câteva minute înainte de primul fluier al englezului Martin Atkinson, aproximativ 20 de oameni din stafful gazdelor au intrat pe teren pentru a pune la loc bucăţile de gazon care săriseră în timp ce s-au antrenat ambele formaţii. Echipaţi cu lopeţi, nemţii au pus la loc cu minuţiozitate fiecare brazdă de gazon.

Clujenii, în turcoaz. Fotbaliştii clujeni au evoluat aseară pentru prima dată în echipamentul de rezervă. Decizia au luat-o jucătorii în vestiar, deşi, iniţial, era planificat ca ardelenii să evolueze în tradiţionalul echipament de culoare albă. Campionii au jucat cu şorturi albe şi cu tricouri inedite, turcoaz.

Grupa E


Bayern München - CFR Cluj 3-2

Cadu 32 (aut.), Panin 37 (aut.), Gomez 77 / Cadu 28, Culio 86
AS Roma - FC Basel 1-3

Borriello 22 / Frei 12, Inkoom 43, Cabral 90

Clasament

1. Bayern München    3    3    0    0    7-3    9p
2. FC Basel    3    1    0    2    5-5    3p
3. CFR Cluj    3    1    0    2    5-6     3p
4.  AS Roma    3    1    0    2    3-5    3p

Etapa următoare (3 noiembrie):

FC Basel - AS Roma, CFR Cluj - Bayern

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite