„Autobaza“ s-a mutat la Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unirea a reuşit să păstreze tabela imaculată în meciul cu Zenit, în ciuda jocului bătrânesc pe care l-a practicat şi a faptului că a evoluat mai bine de o repriză în zece oameni. Returul se va juca la 4 august, de la ora 19.30, pe stadionul „Petrovski“ din Sankt Petersburg.

În aşteptarea evoluţiilor echipei lui Victor Piţurcă, 12.000 de fani au venit aseară la stadionul Steaua pentru a vedea la lucru formaţia adoptată de Ghencea încă din sezonul trecut, când Unirea Urziceni a avut o prestaţie impresionantă în grupele Ligii Campionilor.

„Spiritul lui Dan Petrescu îi va mai ţine pe ialomiţeni până în vară, după care vom vedea ce se va mai întâmpla acolo", remarca fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni, Emeric Ienei, în momentul instalării lui Ronny Levy la cârma fostei campioane a României. După o prestaţie mulţumitoare în Supercupă şi una mediocră în prima etapă de campionat, jucătorii lui Levy au intrat aseară pe gazon cu gândul să demonstreze că în Bărăgan se simte în continuare miros de performanţă. Numai că Unirea de astăzi pare o echipă de old-boys care mai participă din când în când la meciuri de binefacere, nicidecum o formaţie care merită să joace în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.

Bordeanu, la un pas de autogol

După câteva minute de tatonare, Kerjakov şi-a luat inima în dinţi şi l-a încercat pe Arlauskis, însă şutul său a trecut puţin pe lângă. Acelaşi Kerjakov a executat foarte bine o lovitură liberă de la 35 de metri, dar reflexul lui „Arla" i-a salvat pe ialomiţeni. De partea cealaltă, faulturile multe şi inutile au caracterizat jocul oamenilor lui Levy, care n-au nimerit nici măcar o dată spaţiul porţii adverse pe durata primei reprize. Mai mult decât atât, Pădureţu şi-a lăsat echipa în zece, după ce a încercat să-şi facă singur dreptate în urma unui fault al lui Danny asupra lui Arlauskis.

La reluare, Unirea a ţinut cu dinţii de 0-0, iar ruşii au atacat în valuri. Balonul s-a încăpăţânat totuşi să nu intre în poartă la multitudinea de ocazii ale lui Bîstrov, Denisov, Rosina şi Kerjakov. Bordeanu a fost şi el la un pas de un autogol, dar ialomiţenii au scăpat până la urmă cu faţa curată.

0 - 0

Unirea Urziceni: Arlauskis - P. Marin, Galamaz, Maftei, Bordeanu - Paraschiv, Pădureţu - Marinescu, Neaga (Rusescu 86), Frunză (Onofraş 72) - Bilaşco (Dale 89). Antrenor: Ronny Levy.
Zenit: Malafeev - Aniukov, Meira, Lombaerts, Hubocan - Denisov - Bîstrov (Kanunnikov 80), Zirianov (Rosina 59), Şirokov (Faizulin 70) - Danny, Kerjakov.
Antrenor: Luciano Spalletti.
Eliminat: Pădureţu 36
Stadionul Steaua: 12.000
Arbitru: Bruno Paixao (Portugalia)

Se bat pentru play-off-ul Ligii

Dacă Unirea va elimina pe Zenit, va ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor. În caz că ialomiţenii trec de această fază, atunci ei vor accede în grupele Ligii, iar dacă vor pierde în play-off vor avea asigurată calificarea în grupele Ligii Europa. În cazul în care nu va trece de Zenit, Urziceniul va „pica" în play-off-ul Ligii Europa, ultimul tur înainte de grupe.

B1 TV, transmisie de pe internet

B1 TV s-a înţeles cu postul rus NTV Plus, care avea drepturile de televizare a partidei Unirea-Zenit, cu un sfert de oră înainte de startul întâlnirii. Cu toate astea, telespectatorii au suferit în primele 45 de minute, din cauză că transmisia a fost preluată de pe un site de internet, pentru că erau probleme cu semnalul de pe satelit. După pauză, transmisia a fost în condiţii bune, iar meciul a fost comentat de „Naşul" Radu Moraru şi de Răzvan Dănescu. Postul B1 TV nu mai transmisese un meci de fotbal de cinci ani, de când puteau fi văzute meciurile din Serie A.

Telex

Arbitrii, cu ruşii. Unirea a jucat în zece din minutul 36, când Pădureţu a văzut „roşu" direct după ce l-a împins cu capul pe Kerzhakov. La pauză, în drumul spre vestiare, arbitrul portughez Bruno Paixao a fost atacat cu un bidon de plastic de către un suporter.

Au venit 12.000 de suporteri. Chiar dacă până luni seara se vânduseră doar 2.500 de bilete, anunţul că meciul nu va fi televizat i-a făcut pe microbişti să vină la stadion. Astfel, în tribune au fost prezenţi 12.000 de spectatori, dintre care 100 de ruşi. La porţile arenei a fost îmbulzeală înainte de startul partidei.

Brandan n-a prins lotul. Anunţat ca titular, fundaşul argentinian nu a fost aseară nici măcar rezervă. În locul lui Brandan, pe postul de fundaş stânga a fost titularizat Valeriu Bordeanu. Acesta a jucat fundaş dreapta în prima etapă de campionat cu Pandurii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite