Augustus Constantin, penalty-ul şi ploaia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul din Râmnicu Vâlcea a acordat gratuit o lovitură de pedeapsă Vasluiului după ce o furtună violentă a întrerupt meciul timp de 40 de minute. Arbitrul Augustus Constantin a dictat fără motiv lovitură de la 11 metri pentru moldoveni, după un plonjon al lui Pancu. S-a făcut dreptate însă în doar cinci minute, Cvirik aducând egalarea.

Două formaţii rănite în cele dintâi etape ale Ligii I au vrut să scoată ieri capul la soare. Nu şi-au calculat bine paşii, pentru că natura le-a încurcat planurile. Dacă „U" Cluj a căutat să obţină şi ea primele puncte în noua ligă în care a intrat, Vasluiul a jucat pentru numele antrenorului său „galactic".

Lopez Caro însă nu a confirmat nici acum investiţia lui Porumboiu. Moldovenii parcă şi-au mai dat drumul la joc, dar remiza de la Alba-Iulia nu poate fi trecută în niciun caz la bile „albe". Jocul Clujului însă, da. Dacă din prima repriză nu s-a înţeles mai nimic, partida fiind întreruptă 40 de minute după primul sfert de oră din cauza unei tornade, partea secundă a fost rezervată exclusiv fotbalului.

Claudiu Niculescu nu a mai jucat doar pe loc, adică numai de la „11 metri" şi de la lovituri libere, ci a încercat şuturi de la distanţă, din alergare. Cea mai mare ocazie a partidei a venit în minutul 68, când Delgado a nimerit bara porţii lui Kuciak.

Apoi, a intrat în scenă arbitrul Augustus Constantin. Acesta a dictat, aiurea, penalty la plonjonul în apa din iarbă a lui Pancu, iar Wesley nu a greşit. Ardelenii s-au revanşat peste cinci minute, la reuşita slovacului Cvirik. Clujul a luat primul punct în Liga I, iar Lopez Caro îi dă mari bătăi de cap lui Porumboiu.

"Nu mi s-a părut penalty. Arbitrii ar trebui să se gândească şi la familiile lor, să nu mai greşească."
Marian Pană
antrenor „U" Cluj

1-1

„U" Cluj: Matache - Beloşevici, D. Munteanu, Cvirik, Unguruşan - V. Gheorghe (Acosta 90+2), Delgado (Machado 80), Balde, Boştină - Lemnaru, Cl. Niculescu. Antrenor: Marian Pană

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Gladstone, Papp, Rivas - Pavlovici, L. Sânmărtean - R. Costin (Pancu 74), Ghencev, Milisavljevici - Bodipo (Wesley 75). Antrenor: Lopez Caro

Marcatori: Cvirik 84 / Wesley 79 (pen.)

Arbitru: Augustus Constantin

Stadion „Cetate" (Alba-Iulia): 1.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite