Au vrut să-l dea pe o conductă de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bălgrădean, titularul din poarta „câinilor“ în meciul cu Sportul, a fost obiectul unei tranzacţii comice. În 2006, pe când juca la Minerul Lupeni, şefii au vrut să-l vândă celor de la Jiul Petroşani dacă aceştia racordau oraşul la reţeaua de gaz metan.

În meciul cu Sportul, Bălgrădean a apărat în premieră,pentru Dinamo şi a reuşit să nu încaseze niciun gol. Povestea sa este una intersantă pentru că a fost descoperit de gloria Stelei, Helmuth Duckadam, şi a fost aproape de a fi dat la schimb pentru ţevi în valoare de cinci miliarde de lei vechi.

La 17 ani a ajuns în liga a II-a, la Minerul Lupeni, şi după şase luni avea să fie transferat la FC Braşov. Clubul a încasat 650 de milioane de lei vechi pentru el, dar până să ajungă în Ardeal a fost dorit de Jiul. Cele două părţi nu s-au înţeles din cauza pretenţilor exagerate ale „minerilor", iar episodul a fost povestit atunci chiar de primarul localităţii, Cornel Resmeriţă:

„Petroşani îl va transfera pe portarul nostru doar dacă patronul ei, Alin Simota, ne asigură că va finanţa introducerea gazului metan în oraş, printr-o conductă care să facă legătura între cele două oraşe".

Şeful de la Jiul a refuzat pentru că afacerea l-ar fi costat cinci miliarde de lei vechi şi atunci Bălgrădean a fost direcţionat către FC Braşov. După un periplu pe la Liberty Salonta, Gloria Arad şi UTA, în 2010 a ajuns la Dinamo, dar a fost împrumutat la Unirea Urziceni. A revenit la roş-albi şi după ce s-a remarcat în cantonamentul din Antalya, Andone a decis să-l păstreze în lot.

Duckadam i-a pus mănuşile de portar

Fostul portar la Stelei, Helmuth Duckadam, a fost unul dintre cei care l-a ajutat pe Bălgrădean. „Pe vremuri, la Semlac a funcţionat o şcoală de fotbal cu numele meu. Sunt mândru că am scos de acolo un portar de mare viitor, aşa cum este Cristi Bălgrădean, pe care l-am crescut de mic. Deşi are numai 23 de ani, să ştiţi că e destul de matur şi are multă experienţă în spate", a spus actualul preşedinte al Stelei, Duckadam.

Inedit despre Bălgrădean

-Este un tip religios având tatuaje tematice pe mâna stângă.
-Fostul antrenor de la Minerul, Ilie Botezatu, l-a descris: „Când a venit la noi era grăsuţ, crăpa şortul pe el, dar a devenit titular incontestabil în cele şase luni pe care le-a petrecut la noi".
-Echipa sa favorită e AC Milan, iar idolul său este celebrul portar Edwin van der Sar.
-Este cotat de siteul transfermarkt la 200.000 de euro.

Achiziţiile, sub lupă

Elis Bakaj - a evoluat din minutul 74 al meciului cu Sportul înlocuindu-l pe Torje şi deşi a fost plasat pe banda stângă şi apoi pe flancul drept, nu a avut nicio problemă. „De mult nu am văzut un jucător cu aşa lejeritate în mişcare, în pase", l-a lăudat Ando.

Bogdan Pătraşcu - a intrat în minutul 67 în locul naşului său Cătălin Munteanu şi s-a achitat bine de sarcini la mijlocul terenului. A dovedit experienţă şi a oferit pase utile.

Vlad Munteanu - a jucat din minutul 83 în locul lui Alexe, deci a avut puţin timp la dispoziţie să-şi arate calităţile. Dar, a fost activ, a urcat în careu şi pe finalul meciului chiar şi-a creat o bună ocazie de a înscrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite