Au sărbătorit în anonimat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lipsa unei acţiuni organizate de club, doar câţiva dintre foştii jucători care au cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 au onorat invitaţia de a petrece la un restaurant din Drumul Taberei. Actualul preşedinte al Stelei, Helmuth Duckadam, a fost deschizătorul petrecerii, întâmpinându-i pe Bărbulescu, Bumbescu, Bălan şi Iovan, singurii care au răspuns prezent.

O masă retrasă într-un colţ. De atât a avut nevoie „Generaţia de Aur" a Stelei. Patronii restaurantului pregătiseră cu mare fast evenimentul. Steaguri roş-albastre, plachete pentru fostele glorii ale clubului, o uriaşă sticlă de vin inscripţionată cu numele lui Marius Lăcătuş, cocktailuri în culorile formaţiei din Ghencea, dar şi multe alte obiecte comemorative au constituit decorul. Toate astea pe un fundal cu plasmele înfăţişând imagini din finala de la Sevilla.

În jur, doar puţini au realizat cu adevărat importanţa oamenilor de lângă ei, imortalizând momentul în câteva poze. Dar după ce vânzoleala ziariştilor s-a potolit, oamenii şi-au văzut de treabă, la doar o altă masă în oraş. La masa Stelei, Duckadam a fost cel mai volubil. El a dat tonul la glume şi amintiri. Pentru cei prezenţi, mini-petrecerea a fost unul dintre puţinele momente de bucurie. Asta chiar dacă a fost înfăptuită adhoc. FC Steaua a minimalizat total comemorarea a 25 de ani de la câştigarea celui mai important trofeu intercluburi, astfel că foştii jucători au fost nevoiţi să se descurce pe cont propriu. Iar unul dintre cei care ştiu cum e să fii tratat cu spatele de actuala conducere a roş-albaştrilor este Lucian Bălan.

„Nici n-avem nevoie să ne ajute clubul cu ceva. Aşa cum suntem noi, puţini, ne-am strâns singuri. Pentru că suntem şi am fost o familie. Gigi Becali are altfel de trăiri, simte alte lucruri. Dar cei care am făcut parte din această generaţie am iubit Steaua şi am încântat spectatorii. Astea nu se pot cumpăra. Tot ce ne-a rămas e gloria. Gloria şi iubirea fanilor", ne-a mărturisit, trist, fostul mijlocaş, actualmente antrenor la echipa secundă a Concordiei Chiajna.

"Îmi pare rău că nu ne mai strângem ca altădată. Chiar dacă unii au avut motive obiective, n-am înţeles de ce alţii au absentat. Ştiu că băieţii s-au strâns la restaurant, dar n-am putut merge. ''
Victor Piţurcă  fost atacant Steaua '86

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite