Au luat bani degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În turul campionatului au existat 48 de fotbalişti care au lustruit la propriu banca de rezerve, fără a intra măcar un minut pe teren. Unii dintre ei câştigă sume destul de mari, de mii de euro pe lună.

Titulatura de eterne rezerve li se potriveşte de minune eroilor acestui articol. 17 dintre cele 18 echipe din Liga I au avut, în prima jumătate a campionatului, cel puţin un jucător care a stat pe bancă în mai multe meciuri, dar n-a bifat niciun minut.

Cei mai mulţi sunt portari

În total, au existat 48 astfel de fotbalişti, iar cei mai mulţi, 18 la număr, au fost portari de rezervă. Totuşi, au existat şi jucători cu nume care n-au evoluat deloc în acest campionat. Unul dintre ei e Ştefan Bărboianu (Astra Ploieşti), fundaş pe care se băteau jumătate dintre echipele primului eşalon în urmă cu un an. Tot la Astra s-au „bucurat" de acelaşi tratament şi Salif Nogo şi Radek Opršal, care erau oameni de bază ai prahovenilor în sezoanele trecute.

Vasilache, mai întâi talent, acum pe bară

Rapidistul Constantin Gân­gio­veanu n-a avut nici el prea mult noroc, având doar câteva apariţii sporadice în Cupa României. Poate tocmai de aceea a şi ales să părăsească Giuleştiul după terminarea anului 2011. Ciprian Vasilache, considerat la un moment dat o mare speranţă a fotbalului românesc, n-a jucat nici el deloc pentru FCM Târgu-Mureş, deşi echipa sa se zbate în continuare în subsolul clasamentului. Sportul Studenţesc l-a avut în această postură pe Constantin Secăreanu, unul dintre ultimii componenţi ai „Găştii Nebune" din Regie, un fundaş central care a bifat în tricoul alb-negru 95 de partide în Liga I.

A jucat în Ligă, dar nu şi în campionat

Un caz aparte e cel al lui Alex Benga. Jucătorul Oţelului este singurul fotbalist român care a evoluat 90 de minute în Liga Campionilor, fără a prinde nicio secundă de joc în Liga I.

"De la 6 ani practic fotbalul şi pot spune că 2011 a fost cel mai bun an. Chiar şi fără să joc în Liga I."
Alex Benga
fundaş Oţelul Galaţi



Au stat pe bancă şi s-au uitat cum creşte iarba

Astra
Gavrilaş
Opršal
Nogo
Bărboianu

FC Braşov   
Hélder Godinho
Tr. Marc
H. Popa

CFR Cluj   
Tiuţ

Ceahlăul   
Hărăguţă

Concordia   
Meilă
Leca
M. Neagu
O. Iancu

Dinamo   
G. Curcă
Cazacu
Naumovski
Bucşă

Mioveni
Cobrea

Oţelul
Benga
Chávez
Buchta

Pandurii   
Tătaru

Petrolul
Campar
Rapid
Drăghia
Al. Ioniţă II
Gângioveanu*
Dăescu

Sportul   
Samoilă
Secăreanu

Steaua   
Bejan
Val. Cojocaru
Mustaţă
Puşcaş

FCM Tg. Mureş   
Caparco
Vasilache
Donadoni
V. Creţu
Goia
Bungărdean

„U" Cluj   
Voican
Baldé
Boşneag
Zs. Szilágyi

FC Vaslui   
M. Luca

Voinţa Sibiu   
Zăvoi
Hallmen
Şomodean
Buican

*A părăsit clubul

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite