Astra şi Rapid au „îngropat“ fotbalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două echipe au oferit un meci insipid, încheiat, fireşte, 0-0. Giuleştenii puteau totuşi învinge, însă centralul Sebastian Colţescu le-a refuzat un penalty. La Rapid jucătorii nu au lăsat greva în vestiar, ci au luat-o cu ei şi pe teren. După ce Copos le-a plătit restanţele, elevii lui Şumudică i-au rămas datori patronului, remizând cu Astra.

Giuleştenii şi-au dus singuri crucea toată săptămâna premergătoare Paştelui. Căpitanul Spadacio a fugit în Brazilia şi a lăsat în urmă un vestiar vulcanic. Jucătorii nu s-au mai antrenat miercuri, iar Copos a fost nevoit să plătească restanţele financiare, făcând un împrumut la bancă.

Şumudică avea şi alte motive de îngrijorare. Cu Astra îi lipseau nu mai puţin de şase fotbalişti: Rui Duarte, Spadacio, Cassio, Sburlea, Cesinha şi Marius Constantin. Ce a urmat? Un meci incredibil de slab, o reclamă proastă pentru drepturile de televizare ale unor partide pentru care patronii solicită peste 100 de milioane de euro!

Rapidiştii s-au chinuit să ajungă la poarta lui Grigore, iar Roman şi Bozovici au fost singurii care l-au dezmorţit pe goalkeeper-ul prahovenilor cu şuturi de la distanţă. Nici gazdele nu au avut chef de fotbal în vinerea Paştelui, trezindu-se abia după pauză. Miranda a plonjat în careu, iar balonul s-a strecurat pe lângă poartă. Golul putea să vină în minutul 54 pentru Astra. Strătilă l-a bătut pe Bornescu, dar Marcos Antonio a scos de pe linia porţii.
Temător că poate pierde, Şumudică a mutat imediat defensiv. Tehncianul l-a scos pe Herea din atac, şi l-a introdus pe Lazăr. În ciuda prestaţiei modeste, giuleştenii se pot considera nedreptăţiţi. În mintul 77, arbitrul Sebastian Colţescu le-a refuzat un penalty după ce Oprsal l-a „sufocat" în careu pe Grigorie. Rapid iese din lupta pentru primele două locuri şi nu poate spera decât la Liga Europa.

Astra Ploieşti: Grigore - Măţel, Oprsal, L. Goian, J. Morais - Strătilă (Al. Stan 75), Ov. Mihalache, M. Criotoru, Tigoianu (Paulinho 46) - Fatai (Ben Tekkloh 82) - Miranda. Antrenor: Tibor Selymeş
Rapid: Bornescu - Vidanov, M. Antonio, Glauber, Ezequias - M. Roman, Olberdam, Şt. Grigorie, Bozovici (Frunză 80) - Herea (Lazăr 60) - Pancu (Al. Ioniţă 87). Antrenor: Marius Şumudică
Stadion „Astra": 2.000
Arbitru: Sebastian Colţescu

Copos plăteşte doar sub ameninţare! Fotbaliştii rapidişti şi-au încasat salariile pe luna februarie, doar după ce Spadacio a părăsit echipa, în semn de protest, iar colegii săi au ameninţat că nu se vor mai antrena. Patronul giuleştenilor nu a achitat şi salariile celorlalţi angajaţi ai clubului, în frunte cu preşedintele Dinu Gheorghe şi antrenorul Marius Şumudică!

Vidanov, surpriza lui Şumi. Cu Rui Duarte suspendat, Şumudică a mers pe mâna lui Vidanov în apărare. Bulgarul a bifat, aseară, cel de-al treilea meci de la sosirea în Giuleşti, în iarnă. Costin Lazăr a fost şi el inclus în lot, începând partida ca rezervă.

Bozovici, căpitan în lipsa lui Spadacio. Brazilianul a fugit de la Rapid, iar banderola i-a revenit muntenegreanului cu Astra. Bozovici a mai fost căpitanul giuleştenilor în acest sezon, la meciul cu Bistriţa, din retur. În locul lui Spadacio, Şumudică l-a titularizat pe Grigorie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite