24 de jucători pentru Astra! Stoichiţă a tras concluziile după cantonamentul din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Astrei, Mihai Stoichiţă, şi-a prezentat concluziile în ceea ce priveşte echipa cu mai puţin de o săptămână înaintea startului Ligii I, ploieştenii urmând să întâlnească duminică, de la 21.00, pe Dinamo, acasă.

S-au jucat 5 meciuri. Două victorioase, 2-1 cu FC Viena 1894 (prima verificare) şi 3-0 în faţa slovacilor de la MFK Kosice. Tot atâtea rezultate de egalitate, 0-0 cu NK Osijek, fruntaşă în Croaţia, şi 1-1 în compania ungurilor de la FC Paksi. Singura înfrângere, 0-1, a venit de la alţi croaţi, ai lui Lokomotiva Zagreb, informează site-ul oficial al prahovenilor.

În pregătiri au fost 30 de jucători şi antrenorii au ţinut să vadă cât mai mult la lucru marea majoritate a lor. De aici şi formulele întrebuinţate, de regulă complet diferite de la repriză la repriză.

13 sunt din vechea garnitură. Doar Sorin Strătilă, cu două goluri marcate, şi Valentin Sandu au "prins" câte o partidă întreagă, fundaşul bifând şi 75 de minute în al doilea joc. Ovidiu Mihalache a fost în teren şi 70 de minute (a patra întâlnire). În rest, au apărut în câte o repriză, de fiecare dată, Gică Rohat - cu gol pe finalul stagiului, Takayuki Seto, Paulo Dinarte Gouveia Pestana -Paulinho, Claudiu Tudor, Petru-Daniel Vădrariu. 3 reprize a apărat Bogdan Miron, 30 +45 de minute a făcut-o Gabriel Popa . Alexandru Stan şi Eugen Crăciun au avut probleme cu accidentările, intrând în câte două jumătăţi de joc, iar "mezinul" Lucian Condrea a fost folosit, ca fundaş dreapta, 25 de minute în jocul de debut.

11 sunt nou veniţi. Dacă Alexandru Măţel şi-a trecut la activ inclusiv un meci întreg, cei mai mulţi au fost încercaţi în câte o repriză, partidă de partidă: Ben Teekloh, Viorel Dinu, Georgi Kakalov ( autorul unui gol cu slovacii), Raymond Lukacs ( a înscris în fiecare din primele două jocuri), Daniel Bălaşa. Şi el mereu prezent, bulgarul Atanas Bornosuzov a rămas în teren şi 70 de minute, în întâlnirea a patra, ca şi Adrian Mihalcea, care a stat însă pe margine la finalul "perioadei Austria". Pierre Ebede a apărat în patru rânduri, chiar 60 de minute în meciul 2, Florin Pătraşcu a evoluat în trei reprize, iar Marian Florea (accidentat pe prima parte) - în două.

Au existat şi fotbalişti sosiţi pentru probe. Portarul macedonean Martin, fundaşul camerunez Bohomo şi atacantul senegalez Moreau au avut apariţii "meteorice", două- trei şanse fiindu-le oferite fundaşilor Nikola Michellini (bosniac), Gligor Grigorov şi Borce Ristovski (ambii macedoneni). Niciunul nu a reuşit să se impună.

Dintre cei 24, mai vechi sau mai noi, se vor alege primii 18. Chiar dacă mai rămâne, până-n septembrie, destulă vreme de eventuale achiziţii, noul campionat bate la uşă, iar Mihai Stoichiţă şi secunzii săi nu mai au timp de improvizaţii, fiind mai mult ca sigur cu o formaţie ca şi stabilită.

Prezent la finalul stagiului din Austria - ca şi directorul executiv Petre Buduru - finanţatorul Ioan Niculae a remarcat public "schimbarea la faţă", în bine, a Astrei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite