Artyom şi Arman Karamyan, transferaţi la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Karamyan sunt mândri că vor juca pentru Steaua
Fraţii Karamyan sunt mândri că vor juca pentru Steaua

FC Steaua Bucureşti anunţă că jucătorii armeni Artyom şi Arman Karamyan, care au evoluat în turul acestui sezon la FC Timişoara, au fost transferaţi de la clubul din Ghencea şi se vor alătura marţi lotului condus de Mihai Stoichiţă în Antalya.

Cei doi fraţi gemeni, născuţi pe 14 noiembrie 1979, vor purta tricourile cu numerele 77 (Artyom), respectiv 33 (Arman) şi au semnat duminică după-amiază contractele cu Steaua la sediul clubului, alături de preşedintele Valeriu Argăseală, informează site-ul oficial al clubului din Ghencea.

Artyom este un mijlocaş stânga, care a evoluat, de-a lungul carierei, pentru şapte echipe. De partea cealaltă, Arman evoluează ca atacant şi a jucat pentru zece echipe în cariera sa.

Cei doi au debutat în 1996 pentru Arabkir Erevan, de unde au fost transferaţi, în sezonul următor, la Pyunik Erevan. De asemenea, cei doi au mai evoluat împreună pentru Kilikia Erevan, Panachaiki Patras, Arsenal Kiev, Rapid Bucureşti şi FC Timişoara. Spre deosebire de Artyom, fratele său, Arman, a mai jucat şi pentru echipele de Liga I FC Braşov, Gloria Bistriţa şi Ceahlăul Piatra Neamţ. În ceea ce priveste echipa naţională a Armeniei, cei doi au evoluat, începând cu 2000, în 50 de partide (Artyom), respectiv 48 (Arman), marcând două goluri, respectiv 5 pentru selecţionată.

La nivel de palmares, Artyom se poate lăuda cu performanţe mai mari decât fratele său, acesta fiind dublu campion al Armeniei cu Pyunik Erevan (2001 şi 2002) şi câştigător al Cupei Armeniei (2002) cu Pyunik, respectiv al Cupei României (2006) cu Rapid Bucureşti. De partea cealaltă, Arman împarte aceleaşi trofee cu fratele său din perioada în care cei doi au jucat pentru Pyunik Erevan în 2001 şi în 2002.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite