Artimon Karamyan : „Vreau să-mi închei cariera la Steaua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armeanul spune că a venit vremea să-şi treacă în palmares şi titlul în Liga I. Artiom consideră că roş-albaştrii s-au întărit serios prin venirea sa şi a fratelui său geamăn, Arman.

„Adevărul": V-aţi lăsat destul de greu înduplecaţi să semnaţi cu Steaua...

Artiom Karamyan: A fost nevoie de mai multe întâlniri, pentru că erau de pus la punct câteva detalii. Pot să-ţi spun că am semnat pe doi ani. De fapt, există o clauză potrivit căreia înţelegerile pot fi reziliate după şase luni. Dacă nu, vom rămâne încă un sezon şi jumătate la Steaua.

Veţi câştiga mai mulţi bani în Ghencea faţă de cât vă oferise Marian Iancu la Timişoara?

Oferta Stelei a fost mai bună din toate punctele de vedere. Suma pe care a vehiculat-o Marian Iancu (n.r - 250.000 de euro pe an) era condiţionată de anumite performanţe ale echipei.

Cât de mult a contat faptul că în Ghencea antrenează Mihai Stoichiţă?

Foarte mult, dar asta nu înseamnă că vom fi favorizaţi! Trebuie să demonstrăm că merităm să jucăm, la fel ca oricare alt coleg din lot.

Ai spus că-ţi doreşti să aduci fericirea la Steaua...

Suntem bucuroşi că am venit la Steaua şi sperăm să fim campionii României la vară! Vreau neapărat să-mi trec în palmares şi acest trofeu, pe lângă titlurile şi cupele din Armenia şi cupa pe care am câştigat-o cu Rapid.

Te-ai gândit să-ţi închei cariera în România?

Mi-aş dori foarte mult. Sper ca Steaua să fie mulţumită de noi şi să ne prelungească înţelegerile, pentru că ne ţin picioarele să jucăm încă mulţi ani de acum încolo. 

În buletin te cheamă Artavazd, dar toată lumea îţi spune Artiom...

Mama a vrut să-mi zică de la început Artiom, dar în Armenia nimeni n-are numele ăsta. Artavazd îl cheamă pe bunicul meu, dar să ştii că nimeni nu mi-a zis vreodată aşa.

Arman: „Steaua e o echipă mare"

Arman Karamyan s-a declarat şi el încântat de noul său club: „Steaua este o echipă foarte mare, cu tradiţie pe plan intern şi european". Patronul Gigi Becali a dezvăluit detaliile înţelegerii: „Le dau 120.000 de euro pe an la fiecare şi câte 100.000 de euro la câştigarea titlului".

Sunt în România din 2004

După o nouă întâlnire cu Gigi Becali, fraţii Karamyan au semnat cu Steaua Foto: Adevărul

image

Gemenii Karamyan sunt la ora actuală cei mai longevivi jucători străini din Liga I. Arman şi Artiom au semnat cu Rapid în vara lui 2004 şi n-au mai părăsit România din acel moment.

În timp ce Artiom a jucat până acum doar în Giuleşti şi la FC Timişoara, Arman a mai trecut şi pe la FC Braşov, Gloria Bistriţa şi Ceahlăul.

Artiom Karamyan este totodată jucătorul străin cu cele mai multe meciuri bifate pe scena primului eşalon fotbalistic, 140 la număr, depăşindu-i astfel pe Mariko Daouda (125), Adnan Guso (123), Jon McKain (113), Joshua Rose (113), Milorad Bukvici (107) şi Sulejman Demollari (100). Arman Karamyan nu are deocamdată decât 85 de prezenţe în Liga I.

Întrucât la Steaua numărul 10 este ocupat, fiind purtat de Cristi Tănase, Artiom a ales să îmbrace tricoul cu numărul 77. Arman va lua numărul 11, care i-a aparţinut până acum lui Surdu.

Alţi străini cu vechime în Liga I


nume         în România din...     meciuri

Mansour          2004                90
Mitchell            2005                84
Rose               2006                113
Baird               2006                68
Ljubinkovici      2006                94

*Topul este alcătuit din jucătorii care evoluează acum în campionatul româneasc

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite