„Arşi“ acum, afară din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au sărbătorit în club victoria cu Oţelul, brazilienii Ricardo Gomes şi Eder Bonfim  au fost amendaţi cu câte 30.000 de euro, iar la finalul sezonului vor fi disponibilizaţi. Nici victoriile nu aduc linişte în Ghencea. Băgaţi în cantonament de Cîrţu în seara ce a urmat victoriei contra gălăţenilor, doi jucători au fugit pentru a se distra, revenind peste patru ore!

Eder Bonfim şi Ricardo Gomes, colegi de cameră la Steaua, au aşteptat, miercuri noapte, să se dea stingerea, iar apoi, în jurul orei două noaptea, au părăsit baza de pregătire! Destinaţia? O discotecă din centrul Bucureştiului! Isprava a ajuns însă la urechile patronului, care a „luat foc", mai ales că cei doi nu sunt la prima abatere de acest gen.

Bonfim s-a dus la palat, dar degeaba

Speriat de amploarea pe care a luat-o incidentul, Bonfim a dat o fugă, ieri-dimineaţa, la palat, alături de impresarul său, Cornel Teodorescu, pentru a încerca să-l înduplece pe Gigi Becali. „I-am explicat că gestul pe care l-a făcut nu e de iertat, cu toate că îmi place jocul lui, dar una e fotbalul şi alta e viaţa extrasportivă. A vrut să vină şi Ricardo la palat, dar nu l-am primit. Din câte am înţeles, el a fost capul răutăţilor. El l-a îmbârligat şi pe Bonfim. Vom lua măsuri drastice, iar Meme nu se poate opune. Amenzile vor fi de până la 25% din salariu", a explicat patronul Stelei. Asta înseamnă că cei doi vor lăsa la casierie circa 30.000 de euro de fiecare, în condiţiile în care au contracte de 120.000 de euro anual.

Cîrţu i-a făcut praf

Antrenorul din Ghencea a fost extrem de dezamăgit de comportamentul sud-americanilor. „Ce pot să mai zic?! Nu sunt sănătoşi. E inadmisibil să faci aşa ceva! O lipsă totală de profesionalism. Eu nu pot să iau decât măsuri sportive, aşa că i-am trimis instant la echipa a doua. De restul se va ocupa conducerea, dar vor fi date amenzi usturătoare", ne-a spus Sorin Cîrţu.

A schimbat primul „11"

După acest scandal de proporţii, „Sorinaccio" a trebuit să facă o modificare în formaţia de start. Pentru meciul de astăzi, cu Sportul, din Regie, tehnicianul de 55 de ani îl va titulariza în banda dreaptă, în locul lui Bonfim, pe Martinovici, jucător care a mai evoluat pe acest post şi în mandatul lui Marius Lăcătuş. Ricardo, oricum, nu fusese titular contra Oţelului.

Posturile lor sunt acoperite

Dacă acum au fost doar amendaţi şi trimişi la Steaua II, mai mult ca sigur, din vară, Bonfim şi Ricardo îşi vor căuta alte echipe. Pentru Ricardo există deja variante de înlocuire în lot, cuplul de mijlocaşi centrali fiind alcătuit în acest moment de Bicfalvi şi de Brandan, cu Marinescu şi Răduţ ca posibili substituitori. Mai mult, din sezonul viitor este dorit şi playmakerul aflat în dizgraţie la Sportul, Tibi Bălan. În ceea ce-l priveşte pe Bonfim, plecarea sa va fi acoperită de fundaşul Pandurilor, Gabi Matei, care a fost acontat deja de Steaua.

Sunt recidivişti

- În ianuarie, Ricardo şi Bonfim, alături de Brandan, au petrecut într-un club de pe lângă Arcul de Trimumf până la primele ore ale dimineţii.

- Înainte de reluarea campionatului, brazilienii Stelei au fost într-o altă discotecă din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Topul amenzilor din Liga I

JUCĂTOR   SUMA

M. Constantin  50.000* (Rapid)
Toja 50.000 (ex-Steaua)
Ricardo 30.000 (Steaua)
Bonfim 30.000 (Steaua)
N'Doye 15.000 (ex-Dinamo)

*sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite