Arbitrul de la Ploieşti: „N-am vrut să calc pe urmele lui Deaconu!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Dumitru (dreapta)
Robert Dumitru (dreapta)

Robert Dumitru, arbitrul de la Petrolul – Steaua, spune că n-a oprit meciul după primul incident pentru a nu crea un nou caz „Bricheta”

Domnule Dumitru, de ce n-aţi oprit meciul după ce Galamaz a fost lovit?
Pentru că n-am vrut să se spună din nou că arbitrul s-a pripit, că s-a speriat prea uşor şi un alt meci se decide la masa verde, aşa cum s-a întâmplat Rapid – Steaua. N-am vrut să calc pe urmele lui Alexandru Deaconu, care a fost acuzat că e caracter moale. Oricum, la noi nu e bine nicicum. Ba ne grăbim, ba nu conştientizăm pericolul. Nu ştii cum s-o mai dai. Până la urmă e vorba de interpretarea fiecăruia. În plus, Galamaz a părăsit terenul pe picioarele lui şi n-aveam de unde să ştiu dacă a fost schimbat pentru a intra un portar sau pentru că nu mai putea continua jocul.

Deci, aţi considerat că integritatea corporală a jucătorilor n-a fost pusă în pericol?
Am luat acel caz ca pe unul izolat. N-am avut impresia că se mai poate repeta sau întâmpla şi altceva pentru că în tribune lucrurile se calmaseră. N-aveam de unde să ştiu că va arunca unul cu o petardă. Când s-a întâmplat asta, am oprit meciul.

Dar pe Martinovic şi Stanca de ce i-aţi eliminat?
N-am gândit în termenii legii de stradă, ci în termeni sportivi. Când doi jucători se bat pe teren îi dai afară pe amândoi, nu? Nu e normal ca Martinovici şi Stanca să-şi facă singuri dreptate. Galamaz a fost lovit, dar asta nu şterge cu nimic că Martinovici şi Stanca au lovit şi ei. Eu cred că am luat decizia corectă. Acum, e treaba comisiilor dacă vor anula sau nu aceste cartonaşe roşii.

Regrataţi vreo decizie luată sau neluată la acest meci?
Regret doar că am avut ghinionul să particip la un astfel de meci şi la astfel de incidente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite