Apărarea – OK pe centru, dar fragilă pe benzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo a învins FC Basel, campioana Elveţiei. Moţi şi Grigore au strălucit în defensivă, iar Dănciulescu şi Ţucudean, în atac. În testul de ieri, roş-albii s-au prezentat mult mai bine faţă de partida pierdută, miercuri, în faţa nemţilor de liga a doua de la Ingolstadt.

Fără îndoială, Liviu Ciobotariu a pregătit amicalul cu FC Basel ca pe un meci oficial. A trimis pe teren, din start, cel mai bun „11" pe care l-a avut la dispoziţie, iar pe durata partidei nu a efectuat foarte multe modificări. Dinamo a jucat surprinzător de bine pentru această etapă a pregătirilor. Dorinţa lui „Ciobi" de a rezolva problemele din defensivă mai are drum lung până la materializare. Totuşi, apărarea nu a gafat ca în campionat.

Portarul Bălgrădean a devenit prima opţiune a staffului tehnic. Nu este cel mai sigur goalkeeper din lume, trebuie să mai exerseze la priza balonului, dar este un jucător de viitor. Golul a fost încasat de Curcă, fără reacţie la lovitura liberă a lui Frei. În faţa portarilor, Ciobotariu a schimbat fundaşii laterali. Scarlatache şi Pulhac s-au întors la Dinamo, pentru a aduce experienţă apărării. Dacă primul s-a descurcat decent, celălalt trebuie să mai scape de kilogramele în plus. Cuplul Grigore-Moţi este deja sudat. Cei doi stoperi s-au descurcat foarte bine în faţa elveţienilor.

Torje - pasă de gol, Alexe - slab

Mijlocul străluceşte prin Torje. „Piticul" a rămas cel mai în formă „câine". A dat centrarea la primul gol, înscris de Dănciulescu şi a arat terenul. În schimb, Alexe nu pare în apele sale ca mijlocaş stânga. Poziţia retrasă nu-l avantajează. Kone şi Munteanu, în centru, sunt soluţii viabile. Atacul stă în Dănciulescu. Deşi Dinamo beneficiază de tinereţea şi de entuziasmul unor jucători precum Liviu Ganea şi George Ţucudean, tot „Corbul"  a rezolvat lucrurile şi aseară. A dat golul de 1-0, cu capul, şi i-a pus mingea pe tavă lui Ţucudean, pentru 2-1.

Borcea: „Trebuie să-l conving pe Ando să rămână"

Preşedintele executiv al lui Dinamo a sosit ieri în ţară, de la Miami, şi a anunţat ce măsuri va lua la echipă. În primul rând, Cristi Borcea va intra zilele viitoare într-o şedinţă cu Ioan Andone, pentru a-l convinge pe antrenorul de 51 de ani să-şi respecte contractul cu roş-albii. „Încerc să-l conving pe Andone să rămână. Dacă nu voi putea, atunci va continua Ciobotariu", a precizat acţionarul. Altfel, Borcea a punctat că va negocia cu Mititelu pentru Găman, şi că Luchin, de la Timişoara, va veni în „Groapă" doar dacă olteanul nu va continua la Dinamo. „În ce mă priveşte pe mine, eu rămân la club. Cât timp am putere financiară, o să mă implic", a încheiat Borcea.

Dinamo    2
Bălgrădean - Scarlatache, Grigore, Moţi, Pulhac - Torje, Kone, Munteanu, Alexe - Ganea, Dănciulescu.
După pauză au mai jucat: Mărgăritescu, Ţucudean, Zie Diabate, Curcă, Păun. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

FC Basel   1
Herzog - Xhaka, Varela, Abraham, Park - Huggel, R. Kovac, Tembo, T. Varela - Streller, Frei. Antrenor: Thorsten Fink.
Goluri: Dănciulescu 6,
Ţucudean 89 / Frei 65
Meciul s-a disputat în localitatea austriacă Schwez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite